Több, mint 700,000-en vesztették el a munkájukat Nagy-Britanniában március óta (friss adatok) 1

A hivatalos statisztikák szerint idén márciustól júniusig kb. 730 000 ember vált munkanélkülivé a szigetország területén. A foglalkoztatottak száma 2009 óta nem zuhant ekkorát egy negyedév során sem, mint a koronavírus ideje alatt.

Több, mint 700,000-en vesztették el a munkájukat Nagy-Britanniában március óta (friss adatok) 3

Június óta azonban további 114 000 ember vesztette el a munkáját, derült ki a Nemzeti Statisztikai Hivatal legfrissebb elemzéséből. A munkanélküliek aránya az országban jelenleg 3.9%-on áll, és a statisztikák szerint nem változott, ami sokak számára kicsit megtévesztő lehet, ez azonban azért van, mert azoknak az embereknek a száma nőtt drasztikusan, akik nem is keresnek munkát aktívan, és ezért nem jelennek meg a munkanélküliek közt a rendszerben.

Az ONS egyik szakembere, Jonathan Athow nemrég azt nyilatkozta, hogy: „A munkaerőpiac folytatja a közelmúltbeli tendenciákat, a foglalkoztatottak száma csökken és a dolgozók munkaóráinak a száma is jelentősen megcsappant, mivel rengeteg ember van továbbra is a furlough rendszerben.”

„A felmérésünk adatai azt mutatják, hogy nőtt azoknak az embereknek a száma, akiknek nincs munkája és akik nem is keresnek, bár dolgozni viszont szeretnének. Ezen túlmenően pedig még mindig nagyon sokan vannak, akik azt mondják, hogy bár munkahelyük elvileg van, nulla órát dolgoznak, és nulla fizetést kapnak. A munkájukat elvesztők legnagyobb arányban a fiatalok, az idősek, és azok, akik szakképzést nem igénylő munkákat végeznek.”

Több, mint 700,000-en vesztették el a munkájukat Nagy-Britanniában március óta (friss adatok) 4

„A betöltetlen poziciók száma júliusban végre elkezdett visszaállni, különös tekintettel a kisvállalkozásokra és az olyan ágazatokra, mint például a vendéglátás, ám a munkavállalók iránti kereslet továbbra is jóval alacsonyabb, mint korábban.”

A koronavírus ideje alatt a munkájukat elvesztők legnagyobb része a járvány legelején vált munkanélkülivé, még márciusban, amikor Boris Johnson bejelentette az országos szintü kijárási korlátozást. A szakértők attól tartanak, hogy Nagy-Britanniában a foglalkoztatási problémák valódi mérete láthatatlan, köszönhetően a bevezetett rendszernek, ami által mindenki megkapja a fizetése 80%-át. Emellett a dolgozni nem tudó de a fizetésüket egyelőre még kapó alkalmazottak közt is rengetegen vannak, akik attól rettegnek, hogy megszűnik a munkahelyük, mire ennek az egésznek vége lesz.

A furlough rendszer hivatalosan októberben ér véget, azonban a brit kormány 1000 font bónusz igért minden cégnek az összes olyan alkalmazottjuk után, akiket a támogatás megszünését követően legalább januárig továbbra is foglalkoztatnak majd. A szakértők szerint azonban a munkanélküliek száma tovább fog nőni, amikor a kormány megvonja a támogatást a cégektől, ugyanis az árak emelkednek, a kereslet és a készpénztartalék pedig csökken.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után