A London Underground metrósofőrjei a hétfői napon újabb 24 órás metrósztrájkot hirdettek Londonban az éjjeli metró körüli csetepaté miatt, jelentette be az Aslef szakszervezet vezetősége.

commuters strike full size getty

A teljes munkabeszüntetés az előző heti, július 8-án megtartott sztrájkhoz hasonló méretű zűrzavart fog okozni a városban, mivel feltehetően a többi szakszervezet ismét csatlakozni fog.

A következő metrósztrájk dátuma: Augusztus 5.

A metrók este 21:30-kor fognak leállni, és egészen másnap este fél 10-ig nem is indulnak újra. A többi szakszervezet (RMT, TSSA) már du. 6:30-tól beszünteti a munkát, így onnantól semmi jóra nem lehet számítani, sőt a délutáni csúcsforgalom szerdán és csütörökön is borzasztó lesz.

tubestrike0907e

A szakszervezetek továbbra is elégedetlenek a szeptember 12-én induló éjjeli metrók sofőrjeinek munkabeosztásával és fizetésével. A sztrájk elkerülésének érdekében természetesen tárgyalások folyak, azonban ez a múltkor sem vezetett eredményre.

Ilyen kaotikus napból, ami a július 8-i sztrájk alatt volt, elég évente egy is, úgyhogy reméljük, hogy sikerül végre dűlőre vinni a problémát, különben augusztus 5-én újra jön a buszozás, a gyaloglás, az anyázás és a fél óra helyett másfél órás hazajutás.

Itt csatlakozhatsz, Facebook csoportunkhoz, ami már 6,800 fős.

Így tudsz a mobilodon HuNglia ikont elhelyezni, amivel egyből eléred oldalunkat.

Itt tekintheted meg a HuNglia kupon akcióit.

Ha tetszett a cikk, itt Like-old oldalunkat:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-london-33512655