Theresa May könnyes szemmel vette tudomásul, hogy mennie kell: lemondatják a miniszterelnököt 1

Theresa May hivatalosan is bejelentette, hogy hamarosan megadja a lemondása dátumát, amikor is egy új konzervatív párti vezető veszi majd át a miniszterelnöki pozíciót.

A hírek szerint a miniszterelnök beleegyezett, hogy beindítsák a folyamatot, aminek az eredményeként új miniszterelnököt fognak választani Nagy-Britanniában. Ez a nagy esemény pedig azután fog bekövetkezni, hogy júniusban a brit parlament alsóház negyedjére is szavazni fog a Brexit tervezet elfogadásáról. Eddig mindháromszor nagy többséggel elutasításra került May kilépési tervezete.

Theresa May könnyes szemmel vette tudomásul, hogy mennie kell: lemondatják a miniszterelnököt 3

Eddig a dologról annyit lehet tudni, hogy May egy ideje már zárt ajtók mögött megbeszéléseket folytatott a lemondása kapcsán több szenior konzervatív képviselővel is, akik már hetek óta egyre határozottabban követelik, hogy mondjon le. A miniszterelnök lemondásának híre hivatalosan is megerősítésre került Sir Graham Brady által, aki az 1922-es konzervatív képviselői testületnek az egyik tagja.

Ezzel párhuzamosan az a hír is felröppent, hogy London korábbi polgármestere Boris Johnson váratlanul bejelentette, hogy amennyiben „véletlenül” úgy alakulna, hogy Theresa May lemond, ő harcba fog szállni a párt vezetői pozíciójáért.

A riporterek arról is kérdezősködtek, hogy igaz-e, hogy May azonnal lemond, ha ismét megbukik a Brexit tervezete. Sir Graham Brady ebbe a témába nem volt hajlandó belemenni így sem megerősíteni sem megcáfolni nem tudta a kérdést.

Theresa May könnyes szemmel vette tudomásul, hogy mennie kell: lemondatják a miniszterelnököt 4

A miniszterelnök állítólag könnyes szemmel vette tudomásul, hogy a képviselők türelme teljesen elfogyott, és hogy nincs tovább, és meg kell adnia egy konkrét dátumot, hogy mikor mond le posztjáról. May hónapok óta harcol hogy életben tartsa a kilépési tervezet megszavazásának reményét, és ezzel a kilépés teljesítését, azonban a hatalma fokozatosan gyengült az utóbbi hónapokban.

A legfrissebb értesülések szerint június 30 a legkésőbbi határidő, amikorra muszáj lemondania, hogy a konzervatív pártnak legyen ideje új vezetőt választani Theresa May helyére.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után