Tévedésből „majdnem lelőtte” a királynőt az egyik testőre a Buckingham Palotában 1

Nemrég látott napvilágot egy sztori, amit a királyi testőrség egyik embere mesélt el, amikor is tévedésből majdnem lelőtte őfelségét egy éjszakai őrjárat során. Úgy látszik nem is olyan nyugis dolog a királyi család tagjának lenni, főleg ha a 24 órás fegyveres testőrség egyik tagja nem ismer fel bennünket valamilyen okból kifolyólag.

1405964435_queens-guard-zoom

„Menő” dolog lehet, az uralkodó család tagjának lenni, hisz éjjel nappal fegyveresek vigyáznak ránk. Arra kell csak odafigyelnünk, hogy tudják, hogy mi, mi vagyunk és nem más… Nos, pont ebből lett majdnem hatalmas baj, amikor az elbeszélés szerint egyik nap Erzsébet királynő úgy döntött, hogy éjszakai sétára indul a Buckingham Palotában, melynek eredményeként kishíjján lelőtte az egyik őre.

A hírek szerint a királynő időnként nem alszik jól. Az egyik ilyen alkalommal, az álmatlansággal küzdő 90 éves királynő úgy döntött, felkapja a kabátját és egy rövid éjjeli sétára indul a palotában, derült ki a korábban a testőrségben szolgáló személy elbeszéléséből.

Az ominózus estén az ex testőr a palotán belül őrjáratozott, amikor váratlanul meglátott egy alakot a sötétben. Gondolván, hogy egy feltehetően veszélyes behatolót fogott, így hajnal 3 óra tájban, odaordított neki, hogy „Ki van ott?!” Legnagyobb megdöbbenésére azonban a sötétből a királynő jött elő.

img

Ijedtében, vagy nagy megkönnyebbülésében az őr ezt reagálta: “Bloody hell, Your Majesty, I nearly shot you.” vagyis „A rohadt életbe (macska rúgja meg), felség, Majdnem lelőttem magát.”

Miután már kimondta, azonnal rájött, hogy ez nem a megfelelő hangnem amikor a királynővel beszél az ember, és érezte, hogy most jól le fogják szidni ezért. Meglepő módon azonban őfelsége igen rugalmasan kezelte a helyzetet, és vállalta a felelőséget azért, hogy a testőrt ilyen lehetetlen és fura helyzetbe hozta.

„Jól, van semmi gond. Legközelebb majd egy csengővel csilingelek már jó előre, hogy ne kelljen lelőnöd.” – hangzott a királynő frappáns válasza.

Nem először fordul ilyen elő, korábban ugyanis András herceget meg a felfegyverzett rendőri osztag állította meg, miközben a hatalmas kertben sétálgatott, és rá is azt hitték, hogy illetéktelen behatoló. A rendőrség azt nyilatkozta, hogy senki nem fogott fegyvert a hercegre, de elnézést kértek a kellemetlenségért.

Az óvatosság egyébként nem alaptalan, ugyanis sok hasonló incidens történt az elmúlt évek során, amikor valaki megpróbált behatolni a palota területére. Májusban például a 41 éves Denis Hennessy mászott át a szöges drót kerítésen 10 percig rohangászott a palota területén, mire elfogták. Amikor elkapták, csak azt a mondatot ismételgette egyre, hogy: „A nagyságos asszony itthon van?” Ráadásul a királynő és Fülöp herceg is otthon voltak aznap. A palota természetesen nem kívánt nyilatkozni az incidensek kapcsán.

Őfelsége egyébként az utóbbi hetekben több nyilvános szereplést is lemondott, de csak annyit lehet tudni, hogy megfázott és nincs valami jól. A palota őreinek egyébként nem ez volt az első meghökkentő megmozdulása. Sok vicces jelenet fűződik hozzájuk. Volt olyan járókelő, aki hülyéskedni próbált velük, aztán azt se tudta merre szaladjon, amikor fegyvert rántott rá az egyik őr.     Forrás: independent   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után