Szinte minden metróállomás zárva lesz London belvárosában a 24 órás sztrájk miatt 1

A tömegközlekedés ismét kaotikus lesz Londonban egy teljes napra, és az emberek készülhetnek rá, hogy a metrók is alig, vagy egyáltalán nem közlekednek majd a belvárosban. A sztrájk minden jel szerint be fog következni, ugyanis kevés arra utaló jel van, hogy a felek meg tudnának állapodni a kijelölt időpontig.

ad_126361148

A jövőhét hétfő reggel, és a délutáni csúcs is „pokol” lesz a dolgozó emberek legtöbbje számára a brit fővárosban, ugyanis a metrósztrájk miatt a legfrissebb hírek szerint szinte az összes metrómegálló be lesz zárva az 1-es zóna területén. Egy csomó kulcsfontosságú állomás, ahol az overground-ról rengetegen szállnak át metróra, vagy épp egyik metróról a másikra, olyan megállók, mint victoria, King’s Cross, Waterloo, Paddington, Euston, Bank, vagy London Bridge (és még sorolhatnánk) mind mind zárva lesznek.

További rossz hír a sztrájkkal kapcsolatban, hogy amennyiben nem sikerül megállapodásra jutni, úgy a sztrájk napján az 1-es zóna mellett, a Victoria line és a Waterloo & City line vonalak egyáltalán nem fognak üzemelni. Ezen kívül a Piccadilly line vonalán a metrók csak Hammersmith és Heathrow 1,2,3 között közlekednek majd, a 4-es és 5-ös terminálra nem megy járat.

Commuters queue for buses as tube drivers are on strike in London, Thursday, July 9, 2015. Drivers and station staff were walking out for 24 hours from 6:30 p.m. (1730GMT) Wednesday in a dispute over pay and schedules when a 24-hour subway service starts on some lines later this year.The Underground handles 4 million journeys a day, and the strike by members of four unions will likely paralyze the capital's transport system, despite extra bus and river services. (AP Photo/Frank Augstein)

A sztrájk pontosan vasárnap, vagyis január 8-án este 6-kor kezdődik és 24 órán át tart, vagyis hétfő este 6-ig.

A káosz enyhítésére a TfL 100 extra buszt tervez hadrendbe állítani erre az időszakra, de valószínűleg ez nem enyhít majd sokat a „fájdalmunkon”. A sztrájk egy elhúzódó vita eredménye, a jegypénztárak bezárása és számos alkalmazott munkahelyének megszűnése kapcsán.

A tárgyalások még a pénteki napon is zajlanak, de a szakszervezetek legutóbbi jelentései szerint semmi előrelépés nem történt a vezetőséggel folytatott vitában.

A London Underground egyik igazgatója azt nyilatkozta, hogy tisztában vannak a problémával, és értik a szakszervezet igényeit. Állítása szerint már elkezdték felvenni a szükséges új alkalmazottakat és remélik, hogy a szolgáltatást így jobbá tehetik London lakossága számára.       Forrás: standard   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után