Nagy erőkkel keresi a rendőrség azt a képen is látható férfit, aki úgy megvert egy terhes asszonyt rasszista indíttatásból, hogy az elvesztette leendő gyermekét.

bletchleytvp1309a

A CCTV kamerahálózatának köszönhetően felvétel is készült a tettesről, ami megkönnyíti annak beazonosítását. A videón jól látszik, hogy a fickó először szóban sértegeti, majd a dolog tettlegességig fajul. A támadás során a férfi az autójáig követte a 34 éves nőt egy Co-op szupermarketnél, Milton Keynes mellett, majd miután a verbális szidalmazás nem volt neki elég lökdösni, majd rugdosni kezdte a nőt. Az egyik rúgás a hasán találta el a kismamát, aki a fájdalomtól azonnal összeesett.

A kiérkező mentők azonnal kórházba vitték a terhes nőt, ahol azonban az orvosok közölték vele, hogy sajnos a babát már nem tudták megmenteni.

A hírek szerint egy másik férfi megpróbált közbeavatkozni, de amikor megpróbált segíteni a nőnek, a támadó egy üveggel őt is fejbe verte. Az elbeszélések alapján a nő egyáltalán nem provokálta támadóját semmivel, amíg az üzletben vásárolt. Ennek ellenére a fickó odament hozzá és sértegetni kezdte.

„Ennek a rasszista indíttatásból elkövetett bűncselekménynek, szörnyű következményei lettek a támadást elszenvedő nő számára, aki elveszítette miatta a születendő gyermekét. Részvétünk a családnak ezekben a nehéz időkben. A rendőrség folyamatosan nyomoz az ügyben, és a képen látható férfit szeretnénk kihallgatni, így bárki, aki tud róla valamit, vagy felismeri, kérjük, hogy jelezze azt felénk.” – nyilatkozta Richard Armitage, rendőrtiszt.

Az eset még augusztusban történt és a rendőrség azóta is keresi a tettest, akivel szeretnének „elbeszélgetni”. Azóta egyébként már mind a két sérültet hazaengedték a kórházból, és bár a fizikai sérülések begyógyultak, egy ilyen támadás örökre nyomot hagy az emberben. A rendőrség arra kért mindenkit, hogy ha felismerik a képen látható férfit, vegyék fel velük a kapcsolatot.  Forrás: http://www.independent.co.uk/  [fblike]