A DVLA nyilvánosságra hozta, hogy okostelefon alapú digitális jogosítványon dolgozik, miután Oliver Morley vezérigazgató elárulta a Twitteren, hogy a prototípust már elkészítették.

_89704046_apple_driving_licence

A bemutatáskor egy iPhone-t használtak példaként és felmutatták a jelenleg használatos kártya formájú jogosítványt, amely egy Apple Wallet-ben volt elhelyezve. Ezzel azt akarták prezentálni, hogy manapság már léteznek olyan applikációk, amelyek beszállókártyákat, jegyeket, hitelkártyákat tárolnak az ApplePay fizetéshez.

Ez jelentős előre lépés a mobiltelefonok biztonságában, mivel, a telefonok most már hitel- és bankkártya adatokat is tárolhatnak, és segíthetik a digitális fizetések védelmét — mondta a BBC-nek Ben Wood.

passbookdrivinglicenseuk

„Nincs sok ember az Egyesült Királyságban, aki ne tartaná magánál minden nap az okostelefonját, szóval, ez egy logikus következő lépés” — mondta.

Tavaly, a papír alapú jogosítványt leselejtezték a kormány indítványozására. A DVLA elmondása szerint, a legújabb projekt annak köszönhető, hogy megszabadították a gépjármű vezetőket a papír alapú jogosítványtól.

A DVLA szerint, a digitális jogosítvány inkább kiegészíti a jelenlegi plasztik kártyákat, mint helyettesíti őket. Azonban, egyelőre, nincs meghatározva, mikor vezetik majd be a digitális jogosítványokat.

A The Mail szerint, a legfontosabb személyes dokumentumaink digitalizálása túl fogja szárnyalni még a jogosítványét is. Ugyanis, egy nap még az útlevelünk is digitális lesz. Korábban ebben az évben, a De La Rue — az a vállalat, amely a brit bankjegyek és útlevelek készítéséért felelős — bejelentette, hogy szándékukban áll digitalizálni az útleveleket, hogy azok az okostelefonokon is tárolhatóak legyenek.

A beszállókártyák már az okostelefonunkon tárolva is elérhetők, ami azt jelentheti, hogy minden, amire szükségünk lesz a repülőgépre való felszálláskor, csak a telefonunk. A papír nélküli útlevél még fejlesztés alatt áll, és a vállalat azon van, hogy megtalálja a módját annak, hogyan lehetne a digitális dokumentumokat biztonságosan tárolni ahhoz, hogy azokat a kormányok is elfogadják. Forrás: www.theweek.co.uk

Ugrás a HuNglia főoldalára