David Cameron brit miniszterelnököt vasárnap felhívta egy férfi, aki a brit titkosszolgálat egyik vezetőjének adta ki magát.

00221910dbbd14a5e9e918

Vasárnap David Cameron, brit miniszterelnököt telefonon hívták fel a Downing Streeten. Ami így önmagában kevésbé meglepő, ám érdekesség a történetben, hogy a vonal másik oldalán egy olyan férfihang szólalt meg, aki magát Robert Hannigannak vallotta.

A brit miniszterelnök, természetesen felismerte, hogy akivel beszél az nem a GCHQ igazgatója. Na de miként tudta a telefonbetyár megszerezni a telefonszámot, amin elérhette Cameront?
Egyszerűen. Csak annyit kellett hazudnia, hogy ő Robert Hannigan a brit titkosszolgálat a GCHQ igazgatója. És láss, tessék máris kapcsolták az elnököt.

A miniszterelnök szóvivője elismerte, valóban lezajlott egy ilyen telefonbeszélgetés. Ám hozzátette, hogy a rövid telefonbeszélgetés alkalmával nem hangzott el olyan mondat, amely belső információt hordozott volna magában.
A rejtélyes telefonáló kilétéről illetve arról, hogy rendőri intézkedés megkezdődött volna ellene, arról a szóvivő nem adott ki tájékoztatást.

Ehhez hasonlóan, egy telefonáló felhívta a GCHQ-t és sikerült megszereznie Robert Hannigan mobiltelefonszámát.
Ám szóvivőjük megnyugtatott mindenkit, hogy amennyiben meg is történt volna a telefonhívás, az esetben sem kaphattak volna olyan információt, amely az igazgató munkájával kapcsolatos.

Cameronnak egyébként volt már hasonló esete még 2013-ban, amikor is twitteren szeretett volna üzenetet küldeni egyik miniszterelnökének, ám időben észre vette, hogy az, akinek az üzenetet szánta az nem a valódi címzett lett volna, csak egy álnéven regisztrált ismeretlen felhasználó.

A vasárnapi telefonhívással kapcsolatban vizsgálatot indítottak.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://vs.hu/kozelet/osszes/cameronnal-beszelt-telefonon-egy-kamu-titkosszolgalati-vezeto-0126#!s2

Jakab Norbert