Tankkal vonultak a tüntetők a brit parlament elé Londonban 1

Tegnap tüntetők katonai tankkal demonstrálták az erőt és léptek fel a korlátozó intézkedések ellen a brit Parlament előtt. A tiltakozók az edzőtermek bezárása ellen léptek fel, azt követelve, hogy a termek az elkövetkező egy hónapban maradjanak nyitva. Míg egyesek viccesnek tartották a harckocsis demonstrációt, mások szerint ez elítélendő, nem beszélve arról, hogy biztonsági kérdéseket is felvet.

Tankkal vonultak a tüntetők a brit parlament elé Londonban 2

Az edzőtermek bezárásának szükségessége Boris Johnson október 31-i, a lezárást bejelentő nyilatkozatában még nem volt egyértelmű, de a közelmúltban megerősítették, hogy a sportlétesítmények sem képeznek kivételt. A szigorítások értelmében ugyan az emberek elhagyhatják otthonaikat testmozgás céljából, de csak kültéren, egyedül, velük egy háztartásban élőkkel, vagy egyetlen, más háztartásból származó személlyel áldozhatnak a testedzés oltárán.

Tankkal vonultak a tüntetők a brit parlament elé Londonban 3

Mindeközben több mint 500 000 ember írt alá azt a petíciót, amely az edzőtermek nyitva tartása mellett érvel. A kezdeményezést egy hölgy indította, aki a California Fitness-t vezeti férjével. Ms California korábban azt nyilatkozta, hogy érthetetlen, hogy míg más egészségügyi szolgáltatók nyitva maradhatnak, az edzőtermek nem, pedig a lelki egészség megőrzésében kiemelkedő szerepük van. A hölgy hozzá is tette, hogy nem hajlandó bezárni edzőtermét Kelet-Devonban, mivel úgy véli, hogy a teremben végzett testmozgás egészségügyi előnyei felülírják a koronavírus terjedésének veszélyét.

Tankkal vonultak a tüntetők a brit parlament elé Londonban 4

Eközben aláírásgyűjtés indult az iskolák bezárása érdekében is. Az érvényben lévő szigorítások ellenére az iskolák ugyanis továbbra is nyitva tartanak. A tanárok, tanulók és családok egészségének védelmében megfogalmazott petíció arra hívja fel a figyelmet, hogy számtalan olyan eset történik, amikor az oktatási intézmények a vírus hordozói.

Amint azt a The Guardian kiemelte, a National Education Union (NEU) – az Egyesült Királyság legnagyobb, közel félmillió taggal rendelkező oktatási szakszervezete az iskolák bezárását szorgalmazza. Kevin Courtney, a NEU főtitkára szerint az oktatási intézmények nyitva tartásáról szóló döntés csak egy „félintézkedés”, ami később egy újabb lezáráshoz vezethet.

A tiltakozást a cikk írásának időpontjában már majdnem 396 ezren írták alá, s az oldal kiemeli azt is, hogy a Parlament minden olyan petíciót figyelembe vesz, amely több mint 100 000 aláírást kapott.     Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után