Az adózásban történt változások, és a támogatások csökkenése és megvonása egy átlagos Nagy-Britanniában élő családnak 489 font plusz kiadást jelent éves szinten, derült ki az IFS tanulmányából.

fotolia_3212910_s-tax-money

Vannak olyan háztartások, melyek ennél sokkal többet veszítettek a változtatásokkal, de akadnak olyanok is, akiknek így több marad a zsebükben, írta az IFS (Institute for Fiscal Studies).

A változtatások közt fontos megemlíteni, az áfa (VAT) emelkedését, valamint a TB járulék (National Insurance) emelkedését, továbbá a támogatásokat is több helyen megvonták vagy lefaragták.

A változtatások az alacsony jövedelmű dolgozókat érintették leginkább, hiszen a fizetésükhöz mérten nekik okoz a legnagyobb arányú kiesést ez az összeg.

A kereset szempontjából az alsó 10%-ba eső gyermekkel rendelkező családok átlagosan 1,223 fonttól esnek el, ami az összes jövedelmük 4%-a. A leggazdagabb 10%, akiknek gyerekük van, pedig évi 5,350 fontot veszít el átlagosan, ami pedig összes bevételük mindössze 2.5%-a.

A közepes bevételű család nélküli munkavállalók nyertek a legtöbbet a változtatásokkal, főleg a személyi jövedelemadó küszöbének emeléséből fakadóan.

marriage_2166108b

Az adómentes személyi pótlék emelése nagyban hozzájárult a közepes bevételű háztartások megóvásához, ami azt jelenti, hogy a gyerekkel nem rendelkezők jól jártak a végső elszámolásnál.

A változások legsúlyosabban London térségét érintették, ahol egy átlagos háztartás 1,042 fonttól esik el éves szinten.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/business-30943518