Szuper hír! Minden háztartás átlagosan 500 fonttal jobban jár, miután a brit kormány visszavonulót fúj az energiaszámlák emelése kapcsán 1

Jeremy Hunt, brit pénzügyminiszter bejelentette, hogy visszavonja az energiaszámlák támogatásának tervezett csökkentését ami áprilistól lépett volna érvénybe az eredeti tervek szerint.

Szuper hír! Minden háztartás átlagosan 500 fonttal jobban jár, miután a brit kormány visszavonulót fúj az energiaszámlák emelése kapcsán 3

Az energiaárgarancia a jelenlegi szinten további három hónappal meghosszabbításra kerül, méghozzá áprilistól egészen júniusig – erősítette meg ma a pénzügyminisztérium. Ez azt jelenti, hogy az átlagos háztartás éves energiaszámlájának felső határa 2500 GBP marad, ami némileg enyhíti a megélhetési költségek okozta már amúgy is nagy teher súlyát számtalan családban szerte a szigetországban.

Rishi Sunak kihangsúlyozta, hogy a támogatás egészen nyárig érvényben marad, amikor is „a gázárak várhatóan tovább esnek”.

„Tudjuk, hogy az emberek aggódnak amiatt, hogy áprilisban emelkednek majd a számláik, ezért a nyugalom megőrzése érdekében az energiaárgaranciát a jelenlegi szinten tartjuk egészen nyárig, amikor a gázárak várhatóan tovább esnek majd” – mondta a miniszterelnök.

„Az energiaszámlák alacsonyan tartása része annak a tervünknek, hogy segítsük a szorgalmas családokat a megélhetési költségek válsága közepette, és hogy felére csökkentsük az idén az inflációt.”

Áprilisban 3000 GBP-ra kellett volna emelkednie az EPG-nek (energia árgarancia), de a csökkenő energiaárak azt jelentik, hogy a jelenlegi szinten való tartása megvalósítható a „szakadék áthidalására”, amíg a költségek az árgarancia felső határa alá nem csökkennek.

Az egyszeri, 400 fontos támogatásról azonban egyelőre még nem esett szó, amely a tél folyamán havi részletekben volt elérhető rengeteg család számára szerte Nagy-Britanniában. Háztartások milliói kapták meg automatikusan ezt a támogatást, de ennek most április 1-jén elvileg vége szakad, amennyiben a kormány nem dönt máshogy.

A pénzügyminiszter, aki az intézkedést belefoglalta a ma bejelentésre kerülő Költségvetésébe, ezt mondta:

„A magas energiaszámlák jelentik jelenleg a családok egyik legnagyobb aggodalmát, ezért az energiaárgaranciát a jelenlegi szinten tartjuk. Mivel júliustól várhatóan tovább csökkennek az energiaszámlák, ez az átmeneti változás áthidalja a problémát és enyhíti a családokra nehezedő nyomást, miközben az inflációt is csökkenti.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után