„szükséges és igazságos” – ezt mondta Boris Johnson az adóemelésről a megélhetési költségek drasztikus emelkedése közepette 1

Boris Johnson, brit miniszterelnök „szükségesnek, igazságosnak és felelősségteljesnek” nevezte a national insurance emeléséről szóló döntést szerdán annak végrehajtása előtt. A társadalombiztosítási járulékok ugyanis 1,25 százalékponttal emelkednek ettől a hónaptól, mint azt mostanra már mindenki tudja.

„szükséges és igazságos” – ezt mondta Boris Johnson az adóemelésről a megélhetési költségek drasztikus emelkedése közepette 3

A kormány szakértőinek előrejelzései szerint ez az adóemelés 39 milliárd fontot hoz majd a kasszába a következő három évben, hogy ezzel is segítsen csökkenteni a Covid okozta elmaradásokat az NHS-nél, illetve hosszú távon pedig segítsen megreformálni a felnőttek szociális ellátását országos szinten.

„A Covid sajnos a valaha látott leghosszabb várólistákhoz vezetett, így több millió további vizsgálatot, ellenőrzést és műtétet fogunk végrehajtani az NHS történetének legnagyobb felzárkóztató programjának részeként. Tudjuk, hogy ez nem lesz gyors megoldás, és tudjuk azt is, hogy a szociális ellátás helyrehozatala nélkül nem tudjuk megszüntetni a várólistákat sem. Reformjaink egyszer s mindenkorra véget vetnek az egyre növekvő és kiszámíthatatlan ellátási költségeknek, és közelebb hozzák egymáshoz az NHS-t és a szociális ellátást.”

“Ez az adóemelés most a szükséges, méltányos és felelősségteljes következő lépés, amely biztosítja egészségügyi ellátórendszerünknek azt a hosszú távú finanszírozást, amelyre szüksége van a járványból való kilábaláshoz.” – mondta Boris Johnson.

Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy a Konzervatív Párt 2019-es választási kiáltványa, amely segített Johnsonnak elsöprő többséget elérni, ígéretet tett arra, hogy „nem emeli a jövedelemadót, az NI-t sem pedig az áfát”. Persze később a miniszterek a koronavírus előre nem látható hatásaira hivatkozva már azt mondták, hogy a kormánytól így már nem várható el, hogy betartsa az ígéretét.

Sajid Javid egészségügyi miniszter pedig azt mondta, hogy „ez a befektetés az egészségügyben felhalmozódott lemaradások kezelésére irányul, és segíteni fog abban, hogy mindenki időben megkaphassa a szükséges ellátást és kezelést” a későbbiekben. A tory kormány azóta az elmúlt 70 év legmagasabb szintjére emelte az adóterheket.

„Ez a létfontosságú finanszírozás biztosítja, hogy az NHS nem csak a várakozási idők csökkentésére, hanem az előttünk álló nagy kihívások leküzdésére is képes lesz, legyen szó a ráktól a szívbetegségeken át a demenciáig bármiről.” – magyarázta az egészségügyi miniszter.

Rishi Sunak pénzügyminiszter pedig nemrégiben szintén kijelentette, hogy a kormány „nem riad vissza a nehéz döntésektől”, amelyeket a minisztereknek meg kell hozniuk, hogy „megjavítsák szociális ellátórendszerünket és csökkentsék az NHS várólisták méretét”. A Department for Health and Social Care (DHSC) adatai szerint Angliában a járvány előtti 4,4 millióról hatmillióra nőtt az ellátásra várók száma. A végső szám pedig elérheti a 10 milliós határt is, azokkal az emberekkel együtt, akik nem jelentkeztek kezelésre a lockdownok alatt.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után