szájmaszk

A koronavírus terjedésének megakadályozása okán, a brit kormány szigoritja az arcunkat eltakaró maszkok viseletére vonatkozó szabályokat. A maszkok használata az új rendelet értelmében kötelező lesz az élelmiszerboltokban és minden más üzletben egyaránt.

szájmaszk

Matt Hancock egészségügyminiszter a keddi nap folyamán fogja hivatalosan is bejelenteni a jogszabály módosítás részleteit. Azt pedig szintén fontos megemlíteni, hogy bárkit, aki megszegi a július 24-én hatályba lépő rendeletben foglaltakat, akár 100 font pénzbírságra is büntethetnek. Boris Johnson, brit miniszterelnök egyébként korábban már említette, hogy tervben van a maszkokra vonatkozó szabályok szigorítása, ám egészen eddig semmi konkrét nem hangzott el az elmúlt néhány nap során.

Michael Gove, a kabinet egyik szenior minisztere vasárnap azt nyilatkozta, hogy nem hiszi, hogy kötelezővé kellene tenni őket, és hogy jobb lenne, ha “bíznánk az emberek józan paraszti eszében”. A miniszterelnök azonban a londoni mentőszolgálatnál tett hétfői látogatása során egyértelművé tette, hogy mi a szándéka, mondván, hogy a kormány már a maszkviselés kötelezővé tételének lehetséges megoldásait vizsgálgatja.

„Egyre több bizonyíték van arra, hogy a maszkok zárt térben való viselése segít megvédeni az egyéneket és a körülöttük lévőket a koronavírustól. A miniszterelnök egyértelművé tette, hogy az embereknek viselniük kell őket az üzletekben, ezért ezt július 24-től kötelezővé tesszük.” – nyilatkozta a miniszterelnök egyik szóvivője.

Ezzel Anglia végre felzárkózik Skóciához, ahol a szájmaszkok viselése már kötelező az üzletekben. A szabályokat be nem tartókra váró £100-os büntetés egyébként £50-ra csökken, amennyiben azt 2 héten belül befizetjük. A rendelet betartatása a rendõrség felelõssége lesz.

Míg az üzletekben dolgozó alkalmazottakat felkérik, hogy ösztönözzék az embereket a szabályok betartására, ugyanakkor a kormány nem várja majd el, hogy a kiskereskedők és a vállalkozások kényszerítsék azt.

A tömegközlekedésen bevezetett, a maszkok viselésével kapcsolatos szabályokhoz hasonlóan a 11 év alatti és bizonyos fogyatékossággal élő gyermekek mentességet élveznek. A Brit Kereskedelmi Kamara (BCC) szerint a kormánynak “a lehető leghamarabb” részletes útmutatást kell közzétennie az új elvárásokról.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után