Az EasyJet egyik járatán több utas döbbenten nézte végig, amint felszállás előtt ragasztószalaggal dolgoznak a repülő hajtóművén.

duct tape

Az egyik utas még képet is készített a jelenetről, ami azóta futótűzként terjed a neten. Az eset önmagában is ijesztően hathat, pláne, ha a gépen ülünk, ami éppen felszálláshoz készül, és a semmiből valaki szigetelő szalaggal kezdi foltozgatni a hajtóművet.

A képet már több millióan látták, és rengeteg komment érkezett rá. Sokan megjegyezték, hogy azonnal leszálltak volna a gépről, ha ilyet látnak.

292CAA0700000578-3102312-image-a-1_1432898111156

„Mindig aggasztó jel, ha az EasyJet szigszalaggal ragasztgatja a gépet indulás előtt.” – írta ki az egyik utas twitterre.

Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis némi kérdezősködés és utánajárás után kiderült, hogy a képen nem a hétköznapi szigszalag (duct tape), hanem egy ún., speed tape az, amivel a munkás dolgozik a gépen. Ez az anyag tipikusan repülőgépek apró hibáinak ideiglenes javítására szolgál, és rendkívül gyakran használják nagy sebességgel mozgó tárgyak esetén. Mindemellett tűzálló, vízálló, sőt, katonai repülőkön a golyók által okozott sérülések ideiglenes javítására is használják.

„Ajaj, gáz van, mert felszálltunk a géppel, én meg otthon hagytam az ejtőernyőmet.” – írta egy másik utas.

A fapados légitársaság azonnal reagált a terjedő hírre: „Szeretnénk megnyugtatni mindenkit, hogy a repülőre felkerült ragasztószalag csupán a repülőgép festésének kozmetikázása miatt volt szükséges. A repülő szerkezetében semmiféle károsodás nem keletkezett, így a gépen utazók közül senki épsége nincs veszélyben.”

Az nem derült ki, hogy melyik reptéren készült a fotó, mindenesetre elég nagy visszhangja lett.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.independent.co.uk/news/uk/easyjet-passengers-photograph-showing-ground-crew-duct-taping-the-plane-together-goes-viral-10286313.html