Boris Johnson koronavírus
LONDON, ENGLAND – MARCH 12: British Prime Minister Boris Johnson holds a news conference addressing the government’s response to the coronavirus outbreak on March 12, 2020 in London, England. (Photo by Simon Dawson-WPA Pool/Getty Images)

Boris Johnson, brit miniszterelnököt még a vasárnapi nap folyamán szállították be az egyik londoni kórházba, miután a tünetei nem múltak el közel 10 nap után sem. Ő maga is a koronavírussal küzd, igaz a legutóbbi hírek még arról szóltak, hogy jól érzi magát, és csak rutinvizsgálatokat végeznek el rajta.

Mr. Johnson szóvivője alig néhány órával ezelőtt, a hétfői nap folyamán még nagyon határozottan elhessegette azokat a híreket, mely szerint a miniszterelnök intenzív ellátásban részesül, és hogy romlott az állapota. Úgy tűnik azonban, hogy vagy az nem volt teljesen igaz, vagy az elmúlt 24 órában romlott sokat Mr. Johnson állapota.

Egyelőre úgy tudni, hogy eszméleténél van, de mielőtt átszállították a kórház egy másik szárnyába, oxigént kapott, hogy segítsék a légzését és állandóan figyelik az állapotát. A miniszterelnök, elmondása szerint kiváló gondozásban részesül, és megköszönte az NHS munkatársainak a „kemény munkájukat és elkötelezettségüket”.

Az a hír járja, hogy Mr. Johnson vasárnap egy délutáni pihenő után nem érezte jól magát, és videohívást kezdeményezett az orvosával. Állítólag légzési nehézségekre is panaszkodott. Úgy tudni, hogy orvosa azonnal azt tanácsolta, hogy jöjjön be a kórházba. A hírekben az állt, hogy csak rutin vizsgálatokat akarnak elvégezni rajta, de mivel pont abban az időben szállították kórházba, amikor a királynő az egész országhoz szólt egy televíziós adásban, nem biztos, hogy annyira rutinszerű dologról van szó. Ez pedig az utóbbi pár óra fejleményeiből beigazolódni látszik…

A hírek szerint a döntést, hogy intenzívebb ellátásra szorul, Mr. Johnson orvosai hozták még a hétfő este folyamán valamikor 7 óra magasságában. A minisztereket ezt követően azonnal értesítették a döntésről telefonon. Mr. Johnson egyébként bő másfél héttel ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy ő maga is elkapta a koronavírust, és eredetileg csak néhány apróbb vizsgálat elvégzése céljából vitték be a St Thomas kórházba ahol jelenleg is ápolják.

Dominic Raabot, a külügyminisztert kérték fel arra, hogy „szükség szerint” azokban a kérdésekben és feladatkörökben ahol kell, helyettesítse a miniszterelnököt, amíg muszáj. A miniszterelnök szóvivője azt nyilatkozta, hogy Boris Johnson továbbra is a miniszterelnök marad, de Mr. Raab átveszi az irányítást a koronavírus ellen folytatott harcban, és néhány más ügyben, amíg Mr. Johnson kórházban van. A külügyminiszter elmondta, hogy a miniszterelnök személyesen kérte fel erre, azonban azt is elmondta, hogy mióta kórházba került vasárnap este, nem beszélt a miniszterelnökkel személyesen, tehát ő sem tudja pontosan, hogy mi van vele.

Ezt követően mindenkit megnyugtatott, hogy ne aggódjunk a miniszterelnök úr állapota miatt, hiszen az NHS alkalmazottai mindent megtesznek azért, hogy minél hamarabb kijöhessen a kórházból. Tehát jó kezekben van. Egyelőre épp ezért nem érdemes túlgondolni a dolgot.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után