Súlyos időjárási figyelmeztetés Nagy-Britanniában: visszatérhet a „keleti szörny”, ami 2018-ban a hatalmas havazást és 17 ember halálát okozta 1

Az Egyesült Királyság egyes részein komoly havazás és akár mínusz 11 fokos hőmérséklet is lehet február végén, amikor is a „keleti szörny” névre keresztelt időjárási jelenség a hírek szerint visszatér a szigetország területére.

Súlyos időjárási figyelmeztetés Nagy-Britanniában: visszatérhet a „keleti szörny”, ami 2018-ban a hatalmas havazást és 17 ember halálát okozta 3

Az előrejelzések szerint a télies időjárás több mint tíz napon át akár március elejéig is eltarthat majd, és már a következő péntektől északon visszatér a viharos erejű szél és az esős idő, majd ezt követően a hétvége után a viszontagságos időjárási körülmények délebben is egyre jobban érezhetőek lesznek.

A most következő héten a hőmérséklet az Egyesült Királyságban többnyire még enyhe lesz. Az előrejelzések szerint délen 13, északon 11 fok is lehet majd helyenként nap közben, de éjszaka még fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet bizonyos régiókban.

Az Egyesült Királyságban az előrejelzések szerint a hónap vége felé várható fagyos viszonyok egy ritka sarkköri jelenségnek – a „hirtelen sztratoszférikus felmelegedésnek” (SSW) – tudhatók be, amely a 2018-as „keleti szörnyet” okozta (Beast from the East), amely akkor szintén február végén kezdődött, és összesen 17 halálos áldozatot követelt.

A brit meteorológiai intézet akkor az ország egyes részein vörös időjárási figyelmeztetést adott ki – ami életveszélyes körülményeket jelent -, miután a nagy havazás utazási fennakadásokat okozott országszerte. Akkor Skócia, Devon, Somerset és Dél-Wales voltak a legrosszabbul sújtott területek, de egy férfi meghalt Londonban is, miután túl későn húzták ki egy befagyott tóból.

Súlyos időjárási figyelmeztetés Nagy-Britanniában: visszatérhet a „keleti szörny”, ami 2018-ban a hatalmas havazást és 17 ember halálát okozta 4

2018 februárjában is egy SSW volt a felelős a „Beast from the East” nevű téli viharért, amely miatt egyes területeken 55 cm hó is esett, és a becslések szerint 1,2 milliárd GBP kárt okozott a nemzetgazdaságnak.

Az Egyesült Királyságban idén a harmadik alkalommal várható rendkívül hideg, fagyos időjárás ezen a télen, miután a decemberi kéthetes fagyos hőmérsékletet követően januárban is volt egy egyhetes, meglehetősen hideg időszak.

A Met Office egyik meteorológusa azt mondta: „Február 25. és március 11. között egy hidegebb vagy sokkal hidegebb időszak is előfordulhat az országban.”

Nick Finnis, a Netweather előrejelzője pedig a következőket mondta: „Az SSW azt jelenti, hogy a tavasz beköszönte előtt sokkal hidegebb és igen csak télies idő jöhet. Átlagosan minden három alkalomból kétszer hidegebb körülményeket eredményez ez a jelenség az Egyesült Királyságban.”

Adam Scaife professzor, a Met Office hosszú távú előrejelzési részlegének vezetője a következőket mondta: “Most több mint 80% az esély egy jelentős SSW bekövetkezésére. Bár a helyzet az idő közeledtével egyre pontosabban megjósolható lesz, az Egyesült Királyságra gyakorolt ​​hatás bármilyen is lesz, leginkább február végén, március elején kell rá számítani.” Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után