Komoly, adózással és a nyugdíjakkal kapcsolatos változtatást tervez a brit kormány, amely sok dolgozót érinthet 1

Emelhetik azt az összeget, amelyet az emberek évente kedvezményesen befizethetnek a nyugdíjalapjukba, hogy ezzel rábírják az 50 év felettieket a munkában maradásra, hogy ezzel is növeljék a foglalkoztatottság arányát a szigetország területén.

Komoly, adózással és a nyugdíjakkal kapcsolatos változtatást tervez a brit kormány, amely sok dolgozót érinthet 3

A Pénzügyminisztérium a jelenlegi 40 000 fontos éves kedvezményes adósáv emelését fontolgatja, hogy a szakembereket – köztük az NHS orvosait is – eltántorítsa a korai nyugdíjba vonulástól. Ezen összeg felett az embereknek jövedelemadót kell fizetniük a nyugdíjalapjukba befizetett összeg után. A tervet Jeremy Hunt, a brit pénzügyminiszter a hírek szerint komolyan fontolgatja annak érdekében, hogy csökkentse az inaktivitás növekedését, amely hátráltatja Nagy-Britannia gazdasági fejlődését.

Ez abban is segíthetne többek közt az NHS-nek, hogy megtarthassa azokat az orvosokat, akik közül sokan azt tervezik, hogy idő előtt nyugdíjba vonulnak, mert panaszkodnak, hogy nyugdíjaikra túl magas adót vetnek ki. Nyilvánvaló azonban, hogy bár az ötlet „terítéken van”, a pénzügyminiszter aggodalmát fejezte ki a lépés lehetséges költségei miatt.

Mr. Hunt úgy véli, hogy az infláció felére csökkentése mellett a növekedés ösztönzéséhez elengedhetetlen ugyanakkor, hogy minél több ember térjenek vissza a munkaerőpiacra. Múlt hónapban egyik kulcsfontosságú beszédében ígéretet tett egy „alapvető reformprogram elindítására”, amely véget vet a „tehetség és potenciál óriási pazarlásának” a brit gazdaságban.

Nagy-Britanniában mintegy 8,9 millió ember nem dolgozik jelenleg annak ellenére, hogy munkaképes korú – 570 ezerrel több, mint a Covid járvány előtt. Ide tartoznak a diákok, a családot gondozók, például az otthon maradt anyák, a tartósan betegek és a korkedvezményes nyugdíjasok is.

Az embereknek jelenleg 55 százalékos adót kell fizetniük, ha a nyugdíjalapjuk összege meghaladja az 1,073 millió fontot. Ez a szabály sok embert – köztük sok NHS-orvost is – arra késztet, hogy úgy döntsenek, nem érdemes tovább dolgozni. A Fiskális Tanulmányok Intézete a múlt héten a kedvezményes sáv mértékének jelentős emelését kérte.

A jelentés szerint: „Jó okunk van kételkedni a magánnyugdíjhoz egy év alatt befizethető összeg korlátozásának hasznosságában. A nyugdíjak racionálisabb adókezelésével – és különösen azzal, amely korlátozza, hogy azok, akiket nem fenyeget az alulmegtakarítás veszélye nyugdíjba vonulásuk miatt, milyen mértékben kaphatnak hatékony adótámogatást a kiegészítő nyugdíj-megtakarítások után –, a probléma tovább csökkenne.”

A volt nyugdíjügyi miniszter szerint az éves ún. personal allowance összege hosszú évek óta nem emelkedett, és a magasabb keresetűek „számára a rendszer büntetés”, ráadásul túl bonyolult.

Steve Webb, az LCP nyugdíjtanácsadó partnere a következőket mondta: „Kétségtelen, hogy vannak olyan vezető orvosok, akik azért vonultak nyugdíjba, vagy fontolgatták a nyugdíjba vonulást, mert jelentős nyugdíjadókkal kellett szembenézniük. Egy célzott intézkedés ennek a problémának a kezelésére jelentős hatással lehet az NHS-es munkaerő toborzására és megtartására.”

Tavaly megugrott azon NHS-orvosok száma, akik átlépték a küszöbértéket. Körülbelül 56 000 orvos lépte át a 40 000 GBP-s szintet, ami 68 százalékos növekedés egy év alatt.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után