Súlyos buszbaleset történt Dél-Angliában: 1 halott, több, mint 20 sérült 1

Egy a hatvanas éveiben levő nő sajnos életét vesztette, és további 22 személy pedig kisebb nagyobb sérüléseket szenvedett egy súlyos balesetben, amiben két személyautó és egy emeletes busz ütközött össze. A karambol Nagy-Britannia déli részén, az Isle of Wight nevű szigeten történt.

A szemtanúk elmondása szerint a baleset következtében többen is a roncsok közt rekedtek. Az incidens a vasárnapi nap folyamán kora délután olyan 1 óra magasságában történt Newport mellett a Forest Roadon. A sérültek közül összesen négy személyt a légimentők szállítottak körházba helikopter segítségével. Másik 15 embert a sziget területén lévő St Mary’s Hospitalba szállítottak, és voltak hárman, akiket a helyszínen láttak el, ugyanis szerencséjükre apróbb horzsolásokkal megúszták a balesetet.

Súlyos buszbaleset történt Dél-Angliában: 1 halott, több, mint 20 sérült 3

Justin Harden, a szigeten tevékenykedő mentőalakulat egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy nagyon szomorú, hogy az idős asszonynak így kellett elmennie és részvétét nyilvánította az egész családjának mindenki nevében. Azt is elmondta, hogy ez egy igen súlyos baleset volt, és a szigeten nem is tudja, hogy mikor volt ehhez hasonló incidens az utóbbi időben.

A Hampshire Police egyik szóvivőjének elmondása szerint a hölgy, aki elhunyt egy Fiat Bravo típusú személyautóban utazott három másik személlyel együtt. Mind a három személyt, akik vele voltak a kocsiban, súlyos sérülésekkel ápolják. A busz sofőrjét, aki sajnos szintén komoly sérüléseket szenvedett az ütközésben, úgy kellett kivágnia a tűzoltóknak a fülkéjéből. A buszon utazók közül további 10 utast is kórházban ápolnak.

Súlyos buszbaleset történt Dél-Angliában: 1 halott, több, mint 20 sérült 4

„A busz csak rendesen haladt az úton, ahogy mindig szokott, amikor az egyik bekötőútról a mini kihajtott elé. A sofőr a legjobb tudása szerint megpróbálta elkerülni az ütközést, azonban az autó már túl közel volt, és nekicsapódtunk. Ezt követően a busz átsodródott a szembe jövő sávba, ahol pedig pont jött egy másik kocsi, ami pedig belehajtott a busz elejébe.”

Súlyos buszbaleset történt Dél-Angliában: 1 halott, több, mint 20 sérült 5

„A következő dolog amire emlékszem, hogy a földön fekszem. Feltápászkodtam, és körülnéztem, hogy mindenki rendben van-e. Néhányan megsérültek, és többen voltak, akiknek vérzett valamijük, de senkinek a sérülései nem tűntek túl súlyosnak a felső szinten. Nagyon ijesztő jelenet volt. Remélem mindenki rendben van.” – mesélte az eset után a 23 éves Alisha, aki a buszon utazott.

A balesetben érintett harmadik autó egy Mini Cooper volt. A benne utazó 4 személy szintén kórházba került, de szerencsére az ő sérüléseik nem olyan vészesek. A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.    Forrás

Megosztás