Két busz ütközött össze a hétfő reggeli órákban Brighton városában, mely következtében ketten is életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

_84077247_84077246

Az ütközés reggel 9:20 körül történt a dél-angliai Brighton belvárosában. Összesen öt ember sérült meg súlyosan, akik közül kettőt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Az eset a North Street-en történt a városközpont környékén. A rendőrség szóvivője azt javasolta mindenkinek, hogy ha teheti, kerülje el a környéket, ugyanis a balesetet követően igen nagy forgalmi dugó van azon a szakaszon. Az öt komolyabban sérült személyen kívül további nyolc ember szenvedett kevésbé súlyos sérüléseket.

„Egy hangos csattanást hallottam, és az ablakon kinézve láttam, hogy két busz csapódott egymásba. Az egyik buszsofőr a fülkéjébe ragadt és nem tudott kijönni. Többen is próbáltak neki segíteni, szemtanúk és mentősök egyaránt, végül szét kellett vágni a fülkét, hogy kiszabadulhasson.” – mesélte Aaron Tierney, aki szemtanúja volt mindennek, mivel pont az ablaka alatt történt a baleset.

_84080080_84077250

A környéken dolgozók segítettek a buszon utazóknak elhagyni a járműveket, majd székeket és vizet vittek nekik. A szemtanúk elmondása szerint a bajba jutott sofőrnek az ütközés ereje a mellkasához préselte a kormányt, és ezért nem tudott kiszabadulni.

Brighton_bus_crash_3365963b

Egy másik férfi igen mély fejsérülést szenvedett. „Hol elájult, hol magához tért. Igyekeztünk ébren tartani.” – mesélte a baleset után maga is segítséget nyújtó Zoe Dellow.

Összesen 13 embert kellett kórházba szállítani, amiben a légi mentők is segédkeztek, és további 10 embert láttak el a helyszínen apróbb sérülésekkel. Az ügyben nyomozást indítottak, további fejlemények csak ezt követően várhatóak.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-sussex-33406558