Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amivel a szex pozitív hatást fejt ki egészségi állapotunkra, így ösztönözve mindenkit, hogy éljen aktívabb nemi életet, ha teheti, mert az jó.

Hot_CoupleS_-_1024x768_-_Wallpapers_-_aman15-35.jpg_a_27

1. Erősíti az immunrendszerünket

Azok szervezete, akik hetente legalább kétszer élnek nemi életet, több olyan antitestet termel, ami megvéd bennünket a vírusoktól és más kórokozóktól, derült ki a Pennsylvania-i Wilkes egyetem kutatásából, amit egyetemi hallgatókkal végeztek el. Persze emellett azért továbbra is fontos a rendes étrend, a sportok és a pihentető alvás.

man-undressing-a-woman

2. Növeli a szexuális étvágyat

Ha izgalmasabb szexuális életre vágysz, akkor érdemes kicsit aktívabbnak lenned, ugyanis amellett, hogyha több az együttlét, akkor a szex is jobbá válik, a szexuális étvágy, vagy libidó is magasabb lesz. A nőknél javítja a hüvelyváladék termelésének szintjét, a vérkeringést és a hajlékonyságot is, ami mind, mint egy öngerjesztő folyamat, magát az élményt is jobbá teszi.

3. Javítja a nők vizelettartási képességét

A vizelettartási problémák manapság a nők 30%-át érintik előbb, vagy utóbb életük során. Ennek elkerüléséhez jó, ha a medence tájékának izomzata nincs elgyengülve. A jó szex gyakorlatilag edzésként funkcionál ezen izmok számára, ráadásul orgazmus közben összehúzódnak, ami erősíti őket.

4. Csökkenti a vérnyomást

Nemrégiben készült felmérések bizonyították, hogy a nemi aktus (nem az önkielégítés) csökkenti a szisztolés vérnyomást. Ez a vérnyomásod megmérésekor kapott két szám közül az első.

5. Testedzés mindkét fél számára

Szex közben átlagosan 5 kalóriát égetünk el percenként (míg a TV előtt bambulva csak 1-et), ami nem rossz, mivel a pulzusunkat is megemeli, és az izmainkat is átmozgatja. Aki aktívan sportol, az tudja, hogy ha egyszer lemegyünk a konditerembe, az önmagában semmin nem változtat, mivel a hangsúly a rendszerességen van. Ez igaz a szexre is, úgyhogy hajrá, harcra fel!

whtVinchCoupleD0BED0BDD0B8D0B

6. Csökkenti a szívroham kockázatát

Az aktív szexuális élet jót tesz a szívnek. A pulzusszám megemelése mellett a férfi és női nemi hormonok egyensúlyban tartásában is fontos szerepe van. A pulzusszámhoz csak annyit, hogy a csak városban használt autókra is azt szokták mondani, hogy időnként érdemes kimenni velük az autópályára és jól meghajtani őket… A férfiaknál akár 50%-kal is csökkentheti a szívroham kockázatát.

7. Növeli a fájdalomtűrésünket

Orgazmus során olyan hormon árad szét a testben, ami megemeli a fájdalomtűrési küszöbünket. New Jersey állami egyetemének egyik kutatása kimutatta, hogy nem csak az orgazmus, de a vagina stimulálása is képes ideiglenesen blokkolni a krónikus hát, vagy lábfájást, sőt a menstruációs görcsök okozta fájdalmakat és esetenként a fejfájást is.

couple-kissing-in-bed

8. Csökkenti a prosztata daganatos megbetegedésének kockázatát

Az American Medical Association által készített felmérés szerint azoknál a férfiaknál, akik havonta legalább 21-szer ejakuláltak, jelentősen csökkent a prosztatarák esélye. Ehhez nem kötelező szexelni, mivel a lényeg az orgazmuson van, így a magányos harcosoknak sem kell elkeseredniük.

9. Javítja az alvás minőségét

Szex után sokszor elálmosodunk, ami nem véletlen, cserébe egészséges is. Orgazmust követően a testünkben a prolaktin nevű hormon szabadul fel, ami az ellazulás és az álmosság érzéséért felelős. Aki tehát alvási nehézségekkel küzd, annak is jó, ha esténként nem csak a takarót rántja magára.

10. Csökkenti a stresszt

A partnerünk közelsége enyhíti a stresszt és az idegességet. Az érintés és az ölelkezés során felszabaduló hormonok is elősegítik a feszültség érzésének elmulasztását. A szex és az intimitás emellett javítja az önbecsülésünket, és boldogabbá is tesz.

A szex önmagában nem megoldás minden problémára, de boldogabb és egészségesebb tőle az életünk.

Facebook csoportunk  már 5,000 fős. Gyere te is!

ÚJ – Mobilodról mostantól 1 érintéssel elérheted weboldalunkat a HuNglia ikonnal

Vásárolj olcsóbban a HuNglia kuponjaival 

Ha érdekesnek vagy hasznosnak találtad, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”200″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Forrás: http://www.webmd.com/sex-relationships/guide/sex-and-health