Starmer fontos bejelentést tett a bevándorlással kapcsolatban, ha ők nyerik a választásokat Nagy-Britanniában 1

Keir Starmer ígéretet tett arra, hogy jelentősen csökkenti az Egyesült Királyságba irányuló migráció mértékét, ha pártja megnyeri az általános választásokat júliusban.

Starmer fontos bejelentést tett a bevándorlással kapcsolatban, ha ők nyerik a választásokat Nagy-Britanniában 3

A Munkáspárt vezetője azt mondta, hogy új törvényeket vezet be a brit munkavállalók képzésére, hogy pótolják a munkaerőpiacon tapasztalható hiányosságokat, és megerősítsék a kizsákmányolás elleni törvényeket. Ígéretéhez sem időkeretet, sem célértéket nem tűzött ki, de a Sunnak azt mondta vasárnap: “Jegyezzék meg a szavaimat, egy jövőbeli munkáspárti kormány le fogja csökkenteni a nettó migrációt.”

A konzervatívok, akik a közelmúltban olyan intézkedéseket vezettek be, amelyek célja az Egyesült Királyságba érkezők számának csökkentése volt, kijelentették, hogy “senki sem hiszi, hogy Keir Starmer komolyan gondolja a bevándorlás ily módon történő kezelését”.

Hogy a Munkáspárt miért nem akart célértéket kitűzni, arra Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter azt mondta, hogy a konzervatívok által kitűzött korábbi célértékeket sem sikerült betartani, és ezzel „hiteltelenné tették az egész rendszert”. A BBC One vasárnapi műsorában Laura Kuenssberggel beszélt, és azzal érvelt, hogy más tényezők is okozhatnak eltéréseket „egyik évről a másikra”, a járványra és az Egyesült Királyság azon döntésére hivatkozva, hogy befogadja az ukrán menekülteket.

Azt mondta azonban, hogy a Munkáspárt „jelentős változásokat akar elérni” az egész gazdaságban, hogy csökkentsék a tengerentúli munkavállalóktól való függést.

Sir Keir bejelentette, hogy: “Ha rám bízzák a Downing Street 10. kulcsait, megígérem: jobban ellenőrizni fogom a határainkat, és gondoskodom arról, hogy a brit vállalkozások először briteket vegyenek fel.”

A cél az lenne, hogy az ország „kevésbé függjön a migrációtól azáltal, hogy több brit munkavállalót képez ki” – tette hozzá Sir Keir. Azt mondta, “a toryk többször megszegték a nettó migráció visszaszorítására tett ígéreteiket”.

Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) adatai szerint tavaly 685 000 volt a nettó migráció – az Egyesült Királyságba érkezők száma mínusz az onnan távozók száma. Az év elején a kormány új törvényeket vezetett be a bevándorlók számának csökkentésére.

Ezek között szerepelt egyes szakképzett munkára vonatkozó vízumok minimális bérkövetelményének közel 50%-os emelése, valamint azon szakmunkások minimális fizetési követelményének emelése, akik családon belüli eltartottakat hozhatnak magukkal.

Amikor ezt a politikát bejelentették, Yvette Cooper árnyék-belügyminiszter azt mondta, bár a nettó migrációnak ettől “lejjebb kell csökkennie”, a konzervatívoknak “nem sikerült olyan lényegesebb reformokat bevezetni, amelyek a bevándorlást a képzéshez és a méltányos fizetési követelményekhez kötik az Egyesült Királyságban, ami azt jelenti, hogy sok ágazatban továbbra is emelkedni fog a munkavállalási vízumok száma a szakképzettség hiánya miatt”.

Sir Keir korábban “megdöbbentően magasnak” minősítette a nettó migrációs szintet, és ez az új bejelentése valószínűleg a konzervatív szavazók megszólítására tett kísérletnek tekinthető. A javasolt politika értelmében teljesen megtilthatják a külföldi alkalmazottak felvételét azoknak a főnököknek, akik megsértik a munkajogot, például ha minimálbér alatti összeget fizetnek az alkalmazottaknak.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után