"Sarkvidéki hidegek" érik el fokozatosan egész Nagy-Britanniát, méghozzá napokon belül és helyenként 5-10 cm hó sem kizárt 1

Az Egyesült Királyságot az elkövetkező napokban sarkvidéki hideg idő fogja megbénítani, és ismét a hőmérséklet jelentős csökkenése várható. A múlt heti viszonylag enyhe időjárási körülményeket az „elmúlt évek leghidegebb” időszaka váltja fel.

"Sarkvidéki hidegek" érik el fokozatosan egész Nagy-Britanniát, méghozzá napokon belül és helyenként 5-10 cm hó sem kizárt 3

A Met Office előrejelzői arra figyelmeztettek, hogy „a hétvége folyamán újrakezdődik az igazán hideg idő”. Hampshire-ben és Suffolkban pénteken -5°C, illetve -4°C volt a napi minimum hőmérséklet, míg vasárnapra Londonban -1°C-ig süllyed majd a várakozások szerint.

És a dolgok még hidegebbre fordulhatnak, ahogy megyünk bele a következő hétbe, és Nagy-Britannia nagy részén minden nap nulla fok alatti hőmérséklet várható. Sárga hóra és jégre vonatkozó figyelmeztetést adott ki a nemzeti meteorológiai ügynökség Skócia északi részének nagy részére vasárnap hajnaltól egészen 23:59-ig.

A figyelmeztetés Stonehavenre és Aberdeenre terjed ki keleten Skye-ig és a nyugati szigetekre. Skóciának az ezektől a területektől északra eső részei lesznek érintettek, és sok helyen akár -4°C-os hőmérséklet is várható.

"Sarkvidéki hidegek" érik el fokozatosan egész Nagy-Britanniát, méghozzá napokon belül és helyenként 5-10 cm hó sem kizárt 4

A meteorológiai intézet arra figyelmeztetett, hogy egyes utak és vasutak mentén utazási fennakadások léphetnek fel, és közúton, busszal vagy vonattal hosszabb utazási idővel érdemes kalkulálni. Fennáll az áramkimaradások esélyes az utak pedig csúszósakká válhatnak.

A mobiltelefon-szolgáltatások is érintettek lehetnek, és a hóval borított utakon elakadhatnak a járművek.

"Sarkvidéki hidegek" érik el fokozatosan egész Nagy-Britanniát, méghozzá napokon belül és helyenként 5-10 cm hó sem kizárt 5

A meteorológiai intézet a jövő hét elején sárga időjárási figyelmeztetést adott ki a hó és a jég miatt Észak-Írországban is. A figyelmeztetés hétfőn hajnali 3 órakor lép életbe, és ugyanazon a napon 23:59-ig tart.

A jövő hétre tekintve a meteorológiai intézet szóvivője ezt mondta: „Foltokban esős idő vonul dél felé vasárnapig, és sokkal hidegebb és naposabb időjárás várható. Északon hétfőn az alacsony hőmérséklet miatt a záporok havazásba fordulnak. Kedden jelentősebb havazás is előfordulhat.”

A „sarkvidéki hidegek” az előrejelzések szerint kedden Skócia déli részére és Észak-Angliára is átterjednek, és havazás már ezeken a területeken is előfordulhat.

Szerdán pedig a déliek is elköszönhetnek az enyhébb időtől, mivel a hideg levegő várhatóan addigra beborítja az ország nagy részét, és a főváros is azon területek közé tartozik, ahol havazásra lehet számítani. A Met Office előrejelzése szerint Londonban és Dél-Anglia más részein jövő szerdán lehet tehát újabb havazásra számítani.

Londonban akár -4°C-ig is csökkenhet a hőmérséklet éjszaka, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 2°C körül lesz.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után