Nyilvánosságra hozták, mi történt Erzsébet királynő utolsó óráiban és azt is, hogy ment el 1

Erzsébet királynő „nem volt tudatában, hogy mi folyik körülötte, és nem voltak fájdalmai a halálakor” az élete utolsó pillanataiban – derült ki egy nemrégiben nyilvánosságra hozott feljegyzésből, amelyet a magántitkára írt.

Nyilvánosságra hozták, mi történt Erzsébet királynő utolsó óráiban és azt is, hogy ment el 3

A néhai uralkodó békésen, álmában halt meg Balmoralban 2022. szeptember 8-án, 96 éves korában. És most ez a haláláról szóló, nemrégiben közzétett dokumentum, amelyet Sir Edward Young írt, soha nem látott részleteket közöl az aznap történtekről.

Többek közt ez olvasható benne: „Nagyon békésen. Álmában ment el. Öreg kor. Semmiről sem tudott. Nem volt semmi fájdalom.”

A dokumentum, amely jelenleg a Királyi Levéltárban található, a király új életrajzának részét képezi majd – Charles III: New King, New Court. The Inside Story – ami a Mail királyi írójának, Robert Hardmannak az alkotása. Az is kiderült, hogy röviddel azután, hogy Sir Edward megírta az említett feljegyzését, egy lakáj hozott egy lezárt, piros dobozt, amelyet a néhai királynő halálos ágyánál találtak, és két lepecsételt levelet tartalmazott – az egyiket fiának és örökösének, a másikat pedig magának Sir Edwardnak címezték.

Nyilvánosságra hozták, mi történt Erzsébet királynő utolsó óráiban és azt is, hogy ment el 4

A doboz további tartalmát képző elemek között szerepelt a Nemzetközösségben „kivételes szolgálataikért” érdemrendre jelölteknek a listája.

„Még a halálos ágyán is akadt tennivaló. És ő még azt is befejezte.” – írta Hardman úr, utalva a Királynőnek a kötelessége iránti elkötelezettségére.

A könyv leírja, hogy a néhai királynő halála olyan hirtelen történt, hogy Károlynak helikopterrel kellett Balmoralba sietnie, és útközben kellett elolvasnia a teendőket – a királynő halálát követő események pontos menetét.

Nyilvánosságra hozták, mi történt Erzsébet királynő utolsó óráiban és azt is, hogy ment el 5

A feljegyzésekben az is le van írva, hogy a király és Kamilla királyné egy órát tudott eltölteni a néhai királynővel, mielőtt meghalt. Anne hercegnő és a néhai királynő öltöztetője, Angela Kelly pedig felváltva voltak ott az ágya mellett Kenneth MacKenzie tiszteletessel együtt.

Károly, amikor tudomást szerzett anyja állapotáról felhívta mindkét fiát, és azt mondta nekik, hogy a lehető leghamarabb utazzanak Skóciába, hogy elbúcsúzhassanak.

Károly kiment gombát szedni és sétálni, hogy kicsit összeszedje a gondolatait, miután egy kis időt töltött édesanyjával, és amikor visszafelé tartott Balmoralba, akkor kapta a hírt telefonon, hogy az anyja meghalt.

Ekkor szólították először „Felségnek”.

Ezt követően Károly felhívta Vilmost, hogy közölje vele a hírt, az operátornak csak annyit mondott, hogy „én vagyok”, mivel rájött, hogy még nem árulhatja el, hogy ő a király. A király ezek után megpróbálta felvenni a kapcsolatot kisebbik fiával, hogy személyesen mondja el neki is a hírt, de Harry addigra már a repülőn ült és a levegőben volt.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után