Egy „erőszakos és fegyelmezhetetlen” utast a többi utasnak kellett földre terítenie egy WizzAir járaton, amikor az megpróbálta az út közben felfeszíteni a vészkijárat ajtaját.

A gép Lengyelországból tartott a Luton reptérre Londonba, oda hívták ki a rendőröket is szombaton este 11 körül, hogy kezdjenek valamit az agresszív utassal. A férfit a szemtanúk szerint más, közelben ülő utasok terítették le a földre, mikor ki akarta nyitni a vészkijáratot. A rendőrség megerősítette, hogy letartóztattak egy embert a járat veszélyeztetésének vádjával a WizzAir Katowicéből induló gépének leszállása után.

Az egyik szemtanú szerint a férfi a leszállás előtt körülbelül fél órával a gép elejéről hátrasétált, és leült egy nő mellé, aki a vészkijáratnál ült. „Aztán egyszer csak keresztül hajolt a nőn, és elkezdte feszegetni az ajtót. Látszott, hogy a másik utas sokkot kapott. Szerencsére a mögöttük lévő sorban három nagydarab lengyel fickó ült, akik egyből a földre teperték a pasast, és rá is ültek, hogy ne tudjon mozdulni.”

Ezután a személyzet egy biztonsági övvel lekötözte a kezeit a leszállásig. Akkor megkérték a többi utast, hogy ne mozduljanak, amíg meg nem érkezik a rendőrség, és el nem viszi a rendbontót.

A Bedfordshire rendőrség későbbi nyilatkozatában elmondta, hogy előbb még a kórházba vitték, hogy kisebb sérüléseit kezeljék, mielőtt az őrsre szállították volna kihallgatni.

„A WizzAir W6 1005 Katowicéból Londonba tartó járatán egy utas agresszív és életveszélyes módon viselkedett. A személyzet követte az ilyen esetekre előírt utasításokat, hogy a gép biztonságban le tudjon szállni. Az érkezés után a férfit átadták a hatóságoknak. Az utasaink biztonsága az első számú prioritásunk, így semmiféle ilyen viselkedést nem tűrünk meg a gépeinken” – nyilatkozta a WizzAir szóvivője is.     Forrás Hirdetőknek: [email protected]