Egyes elemzések szerint az albérlők nagy része mára már fizetésének felét albérletére költi, és egyre több hely van a városban, ahol ez az arány még ennél is rosszabb.

london bérleti díjak

Vannak olyan városrészek, ahol a bérleti díjak teljesítéséhez az átlagfizetés kétharmad része szükségeltetik.

A közvélemény kutatások szerint a lakásválság, és a házprobléma döntő szerepet játszhat a májusi választások alkalmával.

A kormány a problémák enyhítésére új tervezetet bocsátott ki, mely szerint amennyiben megnyerik a választásokat 200.000 új otthont tesznek elérhetővé. A megnyert választások után 2020-ra tervezik a 200,000-ik lakás megépülését. Az első lakásra vágyó 40 év alattiak már most regisztráltathatják magukat az átlagnál akár 20%-al olcsóbb ingatlanokra.

Cameron Colchester-ben tartott beszédében elmondta, hogy a húszas és harmincas éveikben járó fiatalok nagy része még a szüleinél él, és azon ügyködik, hogy minél hamarabb tudjon annyit félretenni, hogy különköltözhessen, hogy saját lábaira állhasson.

Azt mondta a kormányfő, hogy ezzel a tervezettel a gyermeket vállaló friss házasokon is segítenének, akik közül sokan még úgy sem tudnak egyről a kettőre lépni, hogy mindketten teljes munkaidőben dolgoznak.

Végül is, ha csak a jelenlegi lakásbérleti díjakat nézzük, akkor nem is nagyon lepődünk meg a nehéznek tűnő egyről a kettőre lépésen.

Egy évi 22,400 fontot kereső ember, fizetésének mekkora részét költi lakbérre London egyes részein:

london bérleti díjak

Kensigton-ban és Chelsea-ben a kiadó lakások bérleti díja felemészti a fizetés 69%-át, Westminsterben pedig az 59%-át.

Hammersmith és Fulham környékén 54%-át kell odaadnunk a fizetésünknek, de még a szegényebb környékeken (Newham és Hackey) is az átlagfizetés 45-50%-át teheti ki a lakbér.

Londonban 32 kerületéből 13-ban a jövedelem felénél nagyobb összeget kell kifizetnünk bérleti díjként. A leginkább megfizethető területeken, mint Bexley és Bromley, is oda kell adnunk a jövedelmünk egyharmadát lakhatási díjként. A számok alapján kiderül, hogy Londonban átlagosan a fizetésünk felét a lakbér viszi el.

Mr. Khan a Tooting, parlamenti képviselőnek tett nyilatkozatában azt mondja, ez a legsúlyosabb probléma jelen pillanatban Angliában.

„Változtatni kell, mert nincs rendben, hogy az emberek jövedelmük legalább felét bérleti díjra költik.
Segítetniünk kell az embereken.” – nyilatkozta.

A Generation Rent lakásszövetség szerint a bérleti díjak olyan szintet értek el, amivel ellehetetlenítik azon fiatalok előrelépési lehetőségeit, akik szeretnének önálló életet élni.

Alex Hilton kitért arra is, hogy a lakásválság, és a magas bérleti díjak rövid időn belül vállalkozásokat tehetnek tönkre, ami a brit gazdaságban is nyomot hagy majd. Úgy véli, eljött az ideje, hogy a politikusok lépéseket tegyenek ez ügy érdekében.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/paying-rent-in-london-eats-up-two-thirds-of-tenants-incomes-in-some-boroughs-10079809.html

Jakab Norbert