Hétfőn reggel 11:00 körül, a Peckham és a Natural History Museum között közlekedő 345-ös buszra omlott egy tartóállvány. A balesetben úgy tudni nem sérült meg senki, de az eset akár komolyabb balesethez is vezethetett volna.

Scaffolding-1

Az egyik szemtanú, Angelo Edades az egyik közösségi oldalon azt írta, torlódás alakult ki Peckham körül, mert egy autóbuszra ráborult egy állványzat.

A londoni mentőszolgálat jelentései szerint a balesetben nem sérült meg senki. A tűzoltóság szóvivője elmondta, őket 11.15-kor értesítették, hogy a Peckham Road-on egy állvány ráborult egy buszra.

peckhambus1a

A busz vezetője, Ken Davis azt nyilatkozta, hogy körülbelül 11:00 körül omolhatott rá az állvány a Peckham High St. és a Basingcourt találkozásánál.

Szakértők vizsgálják, milyen okból és miként dőlhetett össze az állvány. Az egyébként „szerencsés” kimenetelű baleset miatt rövid időre teljes útlezárást rendeltek el, de mostanra a tűzoltók az akadályt elhárították.

Egyes találgatások szerint a busz jókor volt jó helyen. Nem lehet tudni ugyanis, hogyha a busz nem támasztja meg az állványt, az milyen emberi és anyagi károkat okozott volna az úttesten.

Februárban, Kínában egy iskola mellett omlott össze egy állványzat, melyben hét ember veszítette életét, további nyolc pedig enyhébb vagy súlyosabb sérüléseket szenvedett. Londonban szerencsére senki nem sérült meg, azonban mindenki legyen körültekintő az ilyenfajta építkezések és felújítások környékén, ugyanis az elmúlt hetekben több hasonló baleset is történt a brit fővárosban.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/london/scaffolding-collapses-onto-doubledecker-bus-in-southeast-london-10080054.html

Jakab Norbert