Rendőrt hívhatnak a dolgozók, ha valaki nem visel maszkot Angliában 1

Az üzletekben dolgozó alkalmazottak megtagadhatják a belépést a maszk nélküli személyektől, sőt még a rendőrséget is kihívhatják, ha nem viselkednek az új szabályoknak megfelelően a vásárlók – mondta az egészségügyminiszter.

Rendőrt hívhatnak a dolgozók, ha valaki nem visel maszkot Angliában 2

Matt Hancock, a mai parlamenti beszédében megerősítette, hogy az arcmaszkok július 24-től kötelezővé válnak az angliai üzletekben és szupermarketekben. Azt mondta, hogy a nemzetnek „biztonságban kell tartania az üzletekben dolgozókat” és együtt kell működnie annak érdekében, hogy a lakosság újra biztonságban érezze magát az utcán és a boltokban.

„Az elmúlt hetekben újból megnyitottak az üzletek,  kiskereskedések. Nagyobb biztonságérzetet akarunk adni az embereknek a vásárláshoz, ugyanakkor fokozni kell a boltokban dolgozók védelmét. Mindkét probléma orvosolható az arcmaszkok segítségével. Sajnos az eladók, pénztárosok és biztonsági őrök aránytalanul többet szenvedtek ebben a válságban. Mind a férfiak mind a nők közta halálozási arány ezekben a szakmákban több,mint 60%-kal magasabb volt az átlagnál.” – mondta Mr. Hancock egyik legutóbbi beszédében.

A szabályokat be nem tartókra £100-os büntetés vár, ami egyébként £50-ra csökken, amennyiben azt 2 héten belül befizetjük. A rendelet betartatása a rendõrség felelõssége lesz. A tömegközlekedésen bevezetett, a maszkok viselésével kapcsolatos szabályokhoz hasonlóan a 11 év alatti és bizonyos fogyatékossággal élő gyermekek mentességet élveznek.

Az arcmaszkok kötelezőnek maradhatnak az üzletekben és más nyilvános helyeken, akár egészen addig, míg a koronavírus elleni oltást el nem készítik. A kormány egyik szóvivője szerint a maszkok a britek számára az „új normák” részét képezik sajnos, mivel az ország az elkövetkező hónapokban még biztos nem lesz túl a járványon. Az pedig igen valószínű, hogy az oltás 2021 közepéig még nem lesz kész.

Egy kormánypárti forrás azt mondta a Mirrornak, hogy: „Ezt nem az ütemterv szem előtt tartásával csináljuk. Sajnos most ez lett a normál helyzet. Amíg nincs kész az oltás, sok hasonló dolog válik a mindennapjaink részévé.”

Rendőrt hívhatnak a dolgozók, ha valaki nem visel maszkot Angliában 3

Az irodai dolgozóknak is lehet, hogy el kell kezdeniük a maszk viselését, ez azonban még nem dőlt el, csak a kormány tervei közt szerepel, mint opció, ami segithet abban, hogy végre mindenki újra munkába állhasson Nagy-Britanniában. Állítólag a miniszterek több nagyobb munkáltatóval találkoznak, hogy megvitassák, hogyan lehetne újra munkába állítani az alkalmazottakat anélkül, hogy a koronavírus második hullámát kockáztatnák.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után