karantén

Boris Johnson, brit miniszterelnök ma bejelentette, hogy újra felpörgeti a gazdaságot azáltal, hogy augusztus 1-jétől hivatalosan is megszünteti, az országos szinten érvényben levő “dolgozz otthonról, ha csak teheted” irányelvet.

karantén

A miniszterelnök reagált azokra a félelmekre, melyek szerint a városokat, ideértve Londonot is, a koronavírus azzal pusztítja el, hogy a cégek megkapják a zöld utat, hogy az alkalmazottakat behívják dolgozni, amennyiben ezt biztonságos és „társadalmilag felelõsségteljes” módon teszik, mondván, hogy ez majd a vírus egy második hullámát okozza.

A sajtótájékoztatón minden eddiginél szigorúbb szabályok bevezetéséről beszélt, lehetővé téve a minisztereknek, hogy a közösségeket teljesen lezárják és elrendelhessék az embereknek, hogy „kötelező jelleggel otthon maradjanak”. A miniszterelnök maga is elismerte, hogy ezek az intézkedések sokak számára igen keménynek hangozhatnak.

Augusztustól kezdve a munkáltatók megvitathatják az alkalmazottaikkal a Covid-19 ellen védett irodákba és munkahelyekre való visszatérésükkel kapcsolatos javaslataikat.

A kormány arra kéri a munkaadókat, hogy viselkedjenek társadalmilag felelősségteljesen, és hallgassák meg azon alkalmazottak aggodalmait, akiknek nehézségeik vannak a tömegközlekedéshez való hozzáféréssel, speciális egészségügyi problémákkal küzdenek, vagy akiket gyermekeik gondozása korlátoz a munkájuk végzésében.

Az új rendelet szélesebb jogkörrel látja el és nagyobb felelősséget rak a munkáltatókra annak eldöntése kapcsán, hogy az alkalmazottak bemenjenek-e dolgozni, vagy maradjanak otthon.

Eközben a Leicester esetéhez hasonló helyi Covid-19 kitörések kezelésére új hatáskörökkel látják el a helyi hatóságokat a holnapi naptól kezdve.

A helyi önkormányzatok új jogkörei:

  • Egy adott körzeten belül kötelezhetik az embereket, hogy engedély nélkül nem léphetnek be vagy hagyhatnak el bizonyos területeket
  • Leállíthatják a teljes közlekedési hálózatot, akár egész városokat elszigetelve, amennyiben egy második hullám miatt ez elkerülhetetlenné válna.
  • Törölhetnek eseményeket vagy akár megparancsolhatják egyes vállalkozásoknak hogy zárjanak be.
  • Megszabhatják, hogy az adott városban, vagy kerületben maximum hány fős összejövetelek legyenek engedélyezve.

Természetesen lehet majd fellebbezni a döntések ellen, illetve ellenőrizni fogják azt is hogy egyes önkormányzatok nem esnek-e túlzásokba, de a miniszterelnök egyértelműen kijelentette, hogy ezekre az intézkedésekre szükség van. A brit kormány azzal indokolta a helyi önkormányzatok új jogkörökkel való ellátását, hogy az ország a jövőben esedékes nehéz helyzetekre készül, ugyanis mindenki arra számít, hogy a tél beálltával a vírusnak lesz egy második hulláma, ami további országos szintü problémákat okoz majd.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után