Putyin „globális katasztrófára” figyelmeztetett ha a NATO csapatokat küld az oroszok ellen 1

Vlagyimir Putyin, orosz elnök a legutóbbi nyilatkozatában arra figyelmeztetett, hogy a NATO-csapatok bármilyen közvetlen összecsapása Oroszországgal “globális katasztrófához” vezethet.

Putyin „globális katasztrófára” figyelmeztetett ha a NATO csapatokat küld az oroszok ellen 3

A kazah fővárosban, Asztanában tartott pénteki sajtótájékoztatón Putyin azt is kijelentette, nem sajnálja vagy bánta meg Ukrajna megszállását, és az orosz csapatok részleges mozgósítását pedig nagyjából két héten belül be fogják fejezni. Közölte, hogy összesen 222 ezer tartalékost hívnak be, ami kevesebb, mint a védelmi minisztérium által a parancs múlt havi kihirdetésekor eredetileg jelzett 300 ezres szám.

Közülük összesen 33 ezren vannak már katonai egységekben, és 16 ezren vesznek részt a harcokban Ukrajna területén – mondta Putyin. Arra a kérdésre, hogy mi van akkor, ha a háború az orosz és a NATO csapatai közötti közvetlen összecsapássá válik, Putyin azt válaszolta: „Katonák bevetése és az orosz hadsereggel való közvetlen konfrontáció egy nagyon veszélyes lépés, amely globális katasztrófához vezethet.”

Majd azt is hozzátette, hogy: “Remélem azonban, hogy azoknak, akik ilyesmiről beszélnek, van annyi eszük, hogy ne tegyenek ilyen lépéseket.”

Egyre nagyobb a félelem, hogy a háború tovább eszkalálódhat, és többen attól tartanak, hogy akár nukleáris konfliktussá is válhat. Putyin azt is kijelentette továbbá, hogy „nincs szükség” újabb „masszív csapásokra” Ukrajna ellen, mivel az úgynevezett kijelölt célpontok többségét sikeresen megsemmisítették.

Ez a kijelentése azt követően történt, hogy Oroszország hétfőn megtámadta Ukrajna több lakott területét is, köztük a főváros Kijev egyes részeit, ahol az egyik rakéta egy játszótéren landolt.

A támadások nyilvánvalóan Oroszország válaszreakciója volt egy teherautó-bomba felrobbantására, amely az Oroszországot a Krímmel összekötő hídon történt. A Kercsi hídon elkövetett robbantás azt követően történt, hogy Ukrajna visszafoglalta a megszállt területek egy részét az ország keleti és déli részén, egy átfogó ellentámadás során, amelyek visszaadták a bizalmat az ukránoknak és megszégyenítették az orosz hadsereget.

A Kreml a saját népe irányából is egyre több kritikával szembesül az Ukrajnával vívott háború kezelésével kapcsolatban. Orosz médiajelentések arról számoltak be, hogy már a megfelelő tapasztalattal nem rendelkező férfiakat is próbálják összegyűjteni, beleértve azokat is, akik egészségügyi okokból nem alkalmasak a szolgálatra, és arra kényszerítették őket, hogy csatlakozzanak a hadsereghez.

Az orosz elnök mozgósítási parancsa nyomán férfiak tízezrei hagyták el Oroszországot az utóbbi hetekben, és a határokon át a szomszédos országokba menekültek…    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után