Pontrendszer alapú új bevándorlási szabályzatot akar bevezetni a leendő miniszterelnök Nagy-Britanniában 1

Boris Johnson azt nyilatkozta, hogy amennyiben ő lesz a miniszterelnök Theresa May után (és jelen állás szerint ez több mint valószínű), úgy szigorítások fognak következni a Brexitet követően a bevándorlást illetően.

A konzervatív párti jelöltek legesélyesebbike egy pontozásos rendszert tervez bevezetni ausztráliai mintára. Ez a rendszer az alapján adna több vagy kevesebb pontot a Nagy-Britanniába költözni vágyóknak, hogy mimindennel tudnának hozzájárulni az ország fejlődéséhez, gazdagodásához.

Pontrendszer alapú új bevándorlási szabályzatot akar bevezetni a leendő miniszterelnök Nagy-Britanniában 3

Boris, a volt londoni polgármester riválisa Jeremy Hunt azzal kampányolt, hogy ő pedig eltörölné a tandíjak kapcsán felmerülő adósságokat, hiteleket azon fiatalok számára, akik vállalkozást indítanak az országban.

A kormány egyébként már korábban nyíltan bejelentette, hogy amennyiben a kilépés megtörténik, azt követően a munkaerő szabad áramlásának vége szakad a szigetország és az EU közt. Az EUs polgároknak nem lesznek többé előjogaik. A miniszterek egy készségalapú bevándorlási rendszert javasoltak, ami 2021-től kerülne bevezetésre.

Mr. Johnson azt mondta, felkéri a migrációs tanácsadó bizottságot, amely javaslatokat dolgoz ki a bevándorlási rendszer működéséről, hogy vizsgálja meg, hogyan lehetne az ausztrál pont alapú rendszert bevezetni az Egyesült Királyság területén.

A bevándorlási kérelmeket három kritérium alapján kellene értékelni, Boris Johnson szerint: a hozzájárulás, amit az Egyesült Királyság számára tudnak nyújtani, szilárd céges állásajánlat és az angol nyelv megfelelő szintű ismerete révén; garancia, hogy nem terhelik túl a közszolgáltatásokat, nem nyomják le a béreket, valamint a már az Egyesült Királyságban dolgozók elől ne vegyék el a munkalehetőségeket; és annak biztosítására is szükség lesz, hogy nem bűnözők vagy az Egyesült Királyságra veszélyt jelentő személyek.

Johnson úr azt is mondta emellett, hogy biztosítani fogja hogy a már itt élő uniós polgárok jogai ne csorbuljanak semmiféle mértékben az Egyesült Királyságban, függetlenül az újonnan bevezetésre kerülő rendszertől.

Azt mondta: „Az EU-ból való kilépés után visszaállítjuk a bevándorlási politika demokratikus ellenőrzését. Sokkal nyitottabbnak kell lennünk a magasan képzett munkaerő irányába, mint például a tudósok, de ugyanakkor biztosítanunk kell a lakosság számára, hogy az EU-ból való távozás után kontroll alatt tartjuk majd az országba érkező képzetlen bevándorlók számát. Szigorúbbnak kell lennünk azokkal szemben, akik visszaélnek a vendégszeretetünkkel. Más országokban, mint például Ausztrália, nagyszerűen működő rendszerek vannak bevezetve, és ebben a tekintetben tanulnunk kell tőlük.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után