Pont karácsonyra éri el Nagy-Britanniát a Barbara nevezetű vihar, ami havazást is hoz 1

A brit meteorológiai intézet a közelgő vihar miatt az ország északi felén, borostyán színű, vagyis kettes fokozatú viharjelzést léptetett érvénybe december 23-24-re. A vihar észak felől éri majd el az országot, és 100 km/h sebességű széllökéseket is produkál majd egyes helyeken, az előrejelzések szerint. Szórványosan 5-10 centi hó is leesik majd.

rexfeatures_5744434e-e1482234414953

Péntekre és Szombatra, vagyis szenteste napjára szól a kettes szintű viharjelzés, méghozzá Skócia északi felére. Ennél azonban a vihar jóval kiterjedtebb lesz, várhatóan egészen Közép-Angliáig lenyúlik majd.

A Met Office 130 km/h-s  széllökéseket is előre jelzett, ám ilyen erejű szélre leginkább azoknak kell számítaniuk, akik Skócia északi felén laknak a part mentén. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, számítani lehet áramkimaradásokra a felsővezeték szakadások miatt Nagy-Britannia egész északi felén.

A vihar péntek délután tetőzik majd és egészen a szombat korareggeli órákig tombol majd a szigetország északi felén. Az időjósok szerint szombat reggelre a vihar csendesedni fog. A karácsony így várhatóan már kellemesebb időjárási körülmények közt telik majd mindenki számára.

_93047536_storm_barbara_map624

A sárga jelzéssel ellátott területeken is erős viharos szél várható majd. Ezeken a területeken, többek közt egész Skóciát és nagyobb észak és közép-angliai városokat is beleértve a szélerősség főleg a 70-80km/h-s tartományban lesz majd, de egyes helyeken el fogja érni a 100-at is. Sőt egyes helyeken havazni is fog, várhatóan 5-10 cm hó fog leesni, de a Londoniak ne örüljenek, ugyanis ezleginkább Skóciában , annak is az északibb részein fog csak bekövetkezni.

a-train-passes-through-the-coast-at-saltcoats-in-scotland

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az utakon érdemes lesz majd jobban odafigyelni, és érdemes kicsit előre tervezni, ami az utazást illeti, ugyanis repülőjáratok, vonatok és kompok is szoktak ilyenkor késni.

Aki az ország déli felén él, Londont is beleértve, azoknak kevesebb aggódni valójuk van. A havazástól egyáltalán nem kell tartani, leginkább a repülőtereken beígért karácsonyi sztrájk ronthatja el és nehezítheti meg a hazautunkat.   Forrás: bbc   Hirdetőinknek: info@hungliaonline.com

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után