Videofelvétel rögzítette, ahogyan Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke köszönésképpen a kézfogás után, arcon suhintotta a magyar kormányfőt. Ráadásul a pofon előtt még hangosan oda is szólt Laimdota Straujuma, lett miniszterelnök asszonynak, hogy „Jön a diktátor”.

Meglepő azt látni, hogy van, aki ilyesmit nyilvánosan megenged magának a kamerák előtt. Elképesztően kínos jelenetek ezek, ugyanis diplomáciai szempontból a protokoll ilyen szintű megsértése, akár vicces akár nem, ilyen magas körökben rendkívül megalázó.

Az eset egyébként a rigai csúcstalálkozón történt.

Jucker egyébként amellett, hogy már többször is kinyilvánította, hogy nem kedveli a magyar kormányfőt, máskor is trollkodott, és gúnyt űzött Orbán Viktorból. Januárban egy másik alkalommal szintén a fotósok szeme láttára, kézfogás után tovább szorította Orbán kezét és gyakorlatilag kivezette a teremből.

Lehetséges, hogy az közre játszik abban, hogy a magyar miniszterelnök és Juncker viszonya nem éppen felhőtlen, hogy Orbán Viktor jelezte elsőként, a tagállamok kormányfői közül, hogy nem támogatja Juncker elnökké választását.

Új szolgáltatásunk – Tekintsd meg kedvezményeinket: https://hungliaonline.com/shop/

Ha máskor is szeretnéd angliai magyaroknak szóló híreinket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”250″ box_height=”80″ colorscheme=”light” show_faces=”0″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″][email-subscribers namefield=”NO” desc=”Hírlevelünkhöz email címed megadásával csatlakozhatsz” group=”Public”]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: youtube