Az 50 km-es gyors gyaloglás számában a világcsúcsot is tartó Yohann Diniz versenye és viszontagságos útja a célig volt a riói olimpia eddigi egyik legnagyobb sztorija.

landscape-1471628939-gettyimages-591943496

Yohann Diniz, francia versenyző komoly esélyesként indult a versenyen, és nem sokkal a táv megkezdését követően az élre is állt, és komoly előnyre tett szert. A rekkenő hőség azonban még az élsportolón is kifogott. Már féltávon túl járt, 35 km környékén, amikor gyomorbántalmai leküzdhetetlenné váltak.

Az élő közvetítés és a rengeteg kamera hátránya, hogy ilyenkor nincs menekvés a kínos pillanatok elől. A tv élő adásban közvetítette a balesetet és annak következményeit, amit szegény versenyző egy vizes szivaccsal próbált letakarítani.

dinizr4

Ez azonban nagyon sok energiát felemésztett és a koncentrálásban is megzavarta, aminek köszönhetően a kanadai Evan Dunfree hamar utolérte. Egy ideig próbálta tartani vele a lépést, de Yohann hamar lemaradt.

Amikor már azt hittük, hogy ennél rosszabb nem történhet vele, akkor jött csak az igazi dráma. Yohann teljesen elkészült az erejével, és teljesen váratlanul összeesett a pálya közepén. Az ott lévő rendezők siettek a segítségére, és talpra állították.

https://www.youtube.com/watch?v=nFrW0cwQwR4

Le a kalappal a versenyző előtt, mert mindezek után felkelt és folytatta a versenyt, ráadásul célba is ért, és nyolcadikként fejezte be a versenyt. Az olimpiai játékokon sajnos rájár a rúd, Yohann-ra ugyanis 8 éve szintén gyomorproblémák miatt feladni kényszerült a versenyt, 4 éve Londonban pedig kizárták. Most azonban mindezek után végül 3 óra 46 perces idővel sikerült beérnie.

Az olimpiai bajnok Matej Tóth lett, és a magyar Venyercsán Bence a 44. helyen ért célba. A befutó után ö is azt nyilatkozta több más versenyzővel együtt, hogy ez volt élete legnehezebb versenye.      Forrás: http://www.bbc.co.uk/

[fblike]