Oroszország figyelmeztette Nagy-Britanniát és egész Európát: "A harci repülők küldésének katonai és politikai következményei lesznek" 1

Oroszország arra figyelmeztetett, hogy az Egyesült Királyság vadászgépeinek Ukrajnába küldése katonai és politikai következményekkel fog járni Európára és a világ többi részére nézve egyaránt.

Oroszország figyelmeztette Nagy-Britanniát és egész Európát: "A harci repülők küldésének katonai és politikai következményei lesznek" 3

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meglepetésszerű látogatást tett Nagy-Britanniában szerdán, és történelmi fontosságú beszédében a parlament falai közt többek közt arra kérte a képviselőket, hogy hadseregének légi erejét lássák el fejlett repülőgépekkel. Az orosz állami hírügynökségek által idézett közleményében a londoni orosz nagykövetség kijelentette, hogy ha vadászgépeket küldenek Ukrajnába, az „katonai és politikai következményekkel jár az európai kontinensre és az egész világra nézve”.

„Oroszország meg fogja találni a módját, hogy válaszoljon a britek minden barátságtalan lépésére” – idézte a TASS a nagykövetséget. A Zelenszkij elnök úrral tartott szerdai sajtótájékoztatón Rishi Sunak brit miniszterelnök azt mondta, hogy a harci repülőgépek Ukrajnába küldése a kettejük közötti beszélgetés részét képezte.

A Downing Street 10. szóvivője megerősítette, hogy Sunak felkérte Ben Wallace védelmi minisztert, hogy vizsgálja meg, milyen repülőgépeket adhatna adott esetben az Egyesült Királyság Ukrajnának. Korábban a nap folyamán azt is bejelentették, hogy Nagy-Britannia megkezdi az ukrán légierő pilótáinak kiképzését egy hosszú távú stratégia részeként Kijev jövőjének és szuverenitásának megvédése érdekében.

Oroszország figyelmeztette Nagy-Britanniát és egész Európát: "A harci repülők küldésének katonai és politikai következményei lesznek" 4

A dorseti katonai támaszponton délután tartott sajtótájékoztatón Mr. Sunak és Mr. Zelensky egyaránt azt sugallták, hogy nem csak a pilóták kiképzése akadályozza a repülőgépek átadását. Zelenszkij úr azt mondta az újságíróknak, hogy amikor a Királyi Légierő Typhoon típusú vadászrepülőgépeit kell rendelkezésre bocsátani, „olyankor nem minden csak és kizárólag Nagy-Britannia döntésén múlik”.

Kommentje azután hangzott el, hogy Sunak úr utalt arra, hogy a repülőgépek gyártásában részt vevő szövetségeseknek is van ebbe némi beleszólásuk. A miniszterelnök arra a kérdésre, hogy adnak-e brit repülőgépeket Kijevnek, azt mondta: „Ami a vadászrepülőgépeket illeti, természetesen ők is részei a beszélgetésnek – sőt, erről beszéltünk ma és már korábban is.”

„Ezért jelentettük be ma, hogy NATO-szabványú platformokon fogjuk kiképezni az ukrán légierő embereit, mert a fejlett repülőgépek biztosításának első lépése az, hogy legyenek katonák, akik képesek ezeket használni.”

„Ez egy olyan dolog, amely némi időt vesz igénybe. Ezt a folyamatot ma indítottuk el, mert szeretnénk támogatni az elnököt és országát a győzelem elérésében, és ebben a témában játszott vezető szerepünkre mindannyian nagyon büszkék lehetünk.”

Moszkva többször is azzal vádolta a Nyugatot, hogy „elhúzza” az ukrajnai konfliktust azzal, hogy több milliárd dollár értékű fejlett katonai felszerelést szállít Ukrajnának. Kijev pedig nyíltan kijelentette, hogy a nyugattól kapott fegyverek kulcsfontosságú szerepet játszanak abban, hogy meg tudják védeni magukat Oroszország illegális agresszív hadjárata ellen.   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után