Figyelmeztetés mindenkinek, akinek bankkártyája van Nagy-Britanniában 1

Martin Lewis személyi pénzügyi szakértő arra figyelmeztette a napokban a bankkártyájukat gyakorta használó és sokszor túlköltekező embereket, hogy kerüljék a jelenlegi számlaegyenlegükön túl történő költekezést, és lehetőleg ne gyakran támaszkodjanak folyószámlahitelükre.

Figyelmeztetés mindenkinek, akinek bankkártyája van Nagy-Britanniában 3

Az ITV The Martin Lewis Money Show Live című műsorának egy teljes egészében az adósságokkal foglalkozó epizódjában a szakértő kifejtette, hogy a folyószámlahitel valójában az egyik legdrágább pénzkölcsönzési mód, és arra buzdította a nézőket, hogy lehetőleg maradjanak távol az adósságok felhalmozásától azáltal, hogy egyenlegátutalást hajtanak végre 0 százalékos kamatú hitelkártyára.

„A legtöbb fogyasztói folyószámlahitel jelenleg 40 százalék körül mozog, vagyis az átlagos hitelkártyáknak a duplája, ami azt jelenti, hogy a betéti kártyák (debit card) jelenleg elég veszélyes kártyák, ha túlköltekezünk rajtuk” – mondta. „Most mindenkinek az első dolga legyen, ha mínuszban van az egyenlege, hogy ellenőrizze, hogy jogosult-e 0 százalékos folyószámlahitelre, és ha igen, milyen összegben.”

„Az emberek sokan azt is kérdezik tőlem, hogy át lehet-e utalni a folyószámlahitelüket 0 százalékos kártyára? A válasz igen, de csak néhány speciális kártya esetében… A pénzátutalási kártyával új kártyát igényelsz, és az befizeti helyetted a pénzt a bankszámlára amin a hiteled van, így megszabadulhatsz folyószámlahiteltől, most már csak a kártyáról hiányzó összeggel tartozol. Nagy folyószámlahiteleknél a legjobb ez a megoldás, de megfelelő hiteltörténetre van hozzá szükség.”

Lewis úr figyelmeztette hallgatóságát, hogy kezeljék a folyószámlahitelt úgy „mint minden más adósságot”, és próbálják meg a csoportos beszedési kötelezettségvállalásokat (direct debit) úgy mozgatni, hogy azok közvetlenül fizetésnap előtt menjenek ki a számlájukról.

„Minél tovább vagy mínuszban, annál nagyobbak lesznek a kamataid” – folytatta. “Tehát ha át tudod tenni a kifizetések időpontját fizetési határidő előttre, akkor nem lesz olyan sokáig mínuszban a számlaegyenleged, és ezzel csökkenteni tudod a kamatokat.”

Azt tanácsolta továbbá, hogy akinek több különböző hitele is van, az összes kötelezettségét rendezze sorba a kamatok szerint, a legmagasabbtól kezdve. „Ezután fogod az összes szabad készpénzt, amid csak van, és a legmagasabb kamatú tartozásod kifizeted, figyelmen kívül hagyva a többit. Amikor ez megvan, akkor a második legmagasabb kamatú tartozásodra összpontosítasz és így tovább….”

Martin Lewis azt javasolta ezen felül, hogy bárki, aki komoly nehézségekkel küzd a hiteltartozásokkal kapcsolatosan, forduljon az olyan szolgáltatásokhoz, mint a StepChange, hogy további segítséget kapjon a pénzügyeinek rendbetételéhez.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után