Egész Nagy-Britannia területén elképesztően meleg lesz a csütörtöki nap folyamán, a szikrázó napsütés és a tikkasztó hőség tehát tovább folytatódik, és fokozódik is egyben. Az előrejelzések szerint egyes helyeken 34C-ig emelkedik majd a hőmérséklet.

A szerdai nap során a Heathrow reptér környékén 31C-ot is mértek, ami ezzel 2020 eddigi legmelegebb napja volt. Ez azonban valószínűleg nem marad így sokáig, ugyanis mára még a tegnapinál is jóval melegebb időt jósolnak.

A Met Office előrejelzése szerint csütörtökön London nyugati részén nagyjából 33C-ig emelkedhet majd a hőmérséklet, míg Wales egyes részein a 34C is igen esélyes. Ami viszont nem túl jó hír, és erre mindenkinek célszerű fokozottan odafigyelnie, az az, hogy az UV sugárzás szintje minden eddiginél magasabb lehet ma az országban.

A brit meteorológiai intézet azonban azt is jelezte, hogy a jó idő csütörtök délután, illetve a kora esti órákban változásnak indul, és az Egyesült Királyság nyugati részén zivatarok alakulhatnak majd ki. A Met Office oldalán sárga figyelmeztetés van érvényben Anglia délnyugati és délkeleti részén, és Wales, Skócia és Észak-Írország egyes részein egyaránt, csütörtök délutántól.

Remélhetőleg azért a napsütés és a jó idő mindenkinek feldobja a kedvét az elmúlt, több mint három hónap igencsak lehangoló eseményei után, pláne, hogy most már végre nem az ablakból kell nézni azt, hogy kint milyen szépen süt a nap…

Mi volt a legmagasabb hőmérséklet, amelyet valaha az Egyesült Királyságban rögzítettek?

A tavalyi európai hőhullám során a Cambridge-i Botanikus Kertben (2019) július 25-én rögzített 38,7C-os hőmérséklet hivatalosan is a valaha mért legmagasabb hőmérséklet az Egyesült Királyságban.      Forrás