Óriási hír! Hatalmas, közel 10%-os minimálbér emelés jön közel 2.5 millió dolgozó számára Nagy-Britanniában, plusz további támogatások 1

A brit miniszterelnök óriási lökést adhat az Egyesült Királyság legszegényebb dolgozóinak, a legfrissebb hírek szerint ugyanis hatalmas emelést fog bejelenteni a minimálbérekre vonatkozóan. Rishi Sunak állítólag kész elfogadni a hivatalos ajánlást a minimálbér közel 10 százalékos emelésére vonatkozóan.

Óriási hír! Hatalmas, közel 10%-os minimálbér emelés jön közel 2.5 millió dolgozó számára Nagy-Britanniában, plusz további támogatások 3

Mr. Sunak csütörtökön áll majd ki az ország elé és jelenti be az őszi költségvetésről szóló hivatalos terveket, ami egyben az első ilyen hivatalos nagy bejelentése lesz, amióta miniszterelnök lett és elfoglalta a Downing Street 10-et. Az utolsó „miniköltségvetés”, amelyet Liz Truss volt miniszterelnök jelentett be, katasztrófával végződött, és körülbelül 30 milliárd fontjába került a brit kormánynak és az adófizetőknek.

A The Times értesülése szerint az országos minimálbért óránként £10.40-re emelik a jelenlegi £9.50-ről (minden 23 év fölötti dolgozó számára) és ez a lépés durván 2,5 millió ember számára jelent majd egy igen jelentős, közel 10%-os pluszt. Egy kormányzati forrás szerint az emelés még ennél nagyobb is lehet.

Úgy hírlik emellett, hogy Mr. Sunak az olyan támogatásokat igénylőknek, mint például az Universal Credit, további segítséget tervez nyújtani a megélhetési költségekre 650 GBP értékben; rokkantsági ellátásban részesülők számára £150 értékben; és nyugdíjas háztartásoknak 300 GBP értékben. A meglévő támogatási programot kiterjesztő tervek értelmében egyes háztartások akár mindhárom kifizetésből is részesülhetnek.

Az átlagos energiaszámlák azonban továbbra is minden háztartásban jelentős mértékben emelkednek majd, mivel a kormány áprilistól átlagosan 2500 fontról kb. 3100 fontra emeli az „energiaár-garanciát” a várakozások szerint. Még ez a megközelítés is milliárdokba fog kerülni a kormánynak. Az Ofgem, a brit energiaszabályozó hatóság szerint az átlagos éves számlák áprilisban enélkül elérnék a 4006 fontot.

A miniszterelnök és Jeremy Hunt pénzügyminiszter kijelentették, hogy a legszegényebbeket részesítik majd előnyben, és a közepes jövedelmű és gazdagabb háztartások fizetik meg az adóemelések árát amelyet az őszi nyilatkozatban részleteznek majd alaposabban.

Megállapodás született abban is, hogy az inflációval összhangban emelik a nyugdíjakat és a támogatásokat, ami 11 milliárd fontba fog kerülni, és nagyobb kiadáscsökkentést és nagyobb adóemelést tesz szükségessé máshol a könyvelés egyensúlyának megteremtése érdekében. Sunak tegnap ígéretet tett arra, hogy a „méltányosságot és együttérzést” helyezi az őszi bejelentésének középpontjába.

Azt mondta a világ vezetőinek a G20-ak balin tartott csúcstalálkozóján, hogy következő nyilatkozatában meg fogja védeni a nyugdíjasokat. „Pénzügyminiszterként elért eredményeim azt mutatják, hogy nagyon törődöm a nyugdíjasokkal”, és hozzátette, hogy télen extra készpénz áll majd rendelkezésre az energiaszámlákra egy olyan csoport számára, amely „különösen érzékeny a hideg időjárásra”.        Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után