Óriási felhőszakadás, és árvizek Londonban: pillanatok alatt öntötte el az utcákat a víz a főváros számos pontján 1

A főváros területén utazni indulók ma még az eddiginél is nagyobb közlekedési káosszal szembesültek, miután a felhőszakadások miatt a város egyes részei pillanatok alatt teljesen víz alá kerültek.

Óriási felhőszakadás, és árvizek Londonban: pillanatok alatt öntötte el az utcákat a víz a főváros számos pontján 3

Víz árasztott el több vasútállomást és útszakaszt is, miután ma délután hatalmas felhőszakadás érte és áztatta el Londont és környékét. A zuhogó eső hatalmas árvizet okozott szinte néhány perc leforgása alatt több helyen is nem sokkal azután, hogy a főváros lakóit figyelmeztették, hogy a tavalyi „bibliai méretű vihar” megismétlődésére lehet számítani, amely akkor több millió font kárt okozott.

Ma délután olyan képek és videók árasztották el a közösségi oldalakat, amin látszik, hogy a Victoria Station főbejáratát és annak környékét teljesen elárasztotta a víz, eközben a másik nagy csomópontnál, Kings Crosson az utcán akkora víz keletkezett, hogy szó szerint hullámok voltak rajta.

A Transport for London (TfL) nem kívánt nyilatkozni, mert az árvíz az állomásnak a Network Rail tulajdonában lévő részén történt.

Eközben a Kings Cross állomás mellett egy férfi teljesen esélytelenül de nagyon lelkesen próbálta megfékezni az áradást a már térdig érő vízben… egy seprűvel.

Stoke Newingtonban szintén elképesztő mennyiségű víz állt az utakon.

Óriási felhőszakadás, és árvizek Londonban: pillanatok alatt öntötte el az utcákat a víz a főváros számos pontján 4

A tavalyi fővárosi szintén hatalmas felhőszakadásra emlékeztető mostani zuhárét és áradást a meteorológusok már jó előre megjósolták. Ez egyébként a hetek óta tartó szárazságnak és minimális csapadéknak is köszönhető, ami miatt a talaj kőkemény lett, és nem képes gyorsan felszívni a vizet.

Hannah Cloke professzor, a Readingi Egyetem szakértője korábban kifejtette, hogy a csapadék miért nem segít sokat az aszályon – és ehelyett veszélyes áradásokhoz vezethet a városokban.

Óriási felhőszakadás, és árvizek Londonban: pillanatok alatt öntötte el az utcákat a víz a főváros számos pontján 5

“Ha nagy eső esik egy városban, a vízelvezető rendszer egy bizonyos pontig megbirkózik vele, de ha nagyon heves esőzés van, az túlterheli a rendszert – az eső nem tud elég gyorsan elfolyni” – mondta.

Cloke professzor kiemelte azt is, hogy az „igazán, nagyon száraz” parkok esetében az a helyzet áll elő ilyenkor, hogy nincs hová folynia a hirtelen leeső nagy mennyiségű víznek.

„A víz mindig megtalálja a legalacsonyabb ponthoz vezető utat – ezért olyan veszélyes a városokra nézve, ha ilyen felszíni áradások vannak. Ezért jelent hatalmas problémát a metróállomások és a mélygarázsok és egyéb hasonló helyek számára.”

Óriási felhőszakadás, és árvizek Londonban: pillanatok alatt öntötte el az utcákat a víz a főváros számos pontján 6

A Network Rail szóvivője a Metro.co.uk-nak elmondta: „Nem sokkal ma délután 3 óra után a londoni Victoria Station munkatársai áradást észleltek a főbejáratnál, a heves esőzések következtében, és nagy mennyiségű víz folyt le a keleti folyosó felé vezető lejtőn. Néhány kiskereskedelmi egységet és platformot be kellett zárni.”

„Azóta a 7-es és a 8-as peron zárva maradt, a 19-es pedig újranyitott. Dolgozunk azon, hogy eltávolítsuk a vizet, és a lehető leggyorsabban mindent visszaállítsunk a normális kerékvágásba.”    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után