Óriási botrány: letartóztatták a brit kormány egyik képviselőjét nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt 1

Letartóztattak egy konzervatív képviselőt, akit nemi erőszakkal és szexuális zaklatással gyanúsítanak. A jogi okokból meg nem nevezhető képviselő kedden került letartóztatásra, miután a Fővárosi Rendőrség őrizetbe vette.

Óriási botrány: letartóztatták a brit kormány egyik képviselőjét nemi erőszak és szexuális zaklatás miatt 3

A Scotland Yard szerint az 50 év körüli férfit bizalmi helyzettel való visszaélés és közhivatali kötelességszegés gyanúja miatt is őrizetbe vették. Chris Heaton-Harris felszólította a szóban forgó képviselőt, hogy maradjon távol a parlamenttől, de még nem döntött arról, hogy felfüggeszti-e, vagyis a képviselő egyelőre továbbra is a parlamenti párt tagja marad.

A Fővárosi Rendőrség a közzétett közleményében azt írta: “Egy 50 év körüli férfit szeméremsértéssel, szexuális zaklatással, nemi erőszakkal, bizalmi helyzettel való visszaéléssel és közhivatalban elkövetett kötelességszegéssel gyanúsítanak.”

A Met értesülése szerint az állítólagos szexuális bűncselekményeket 2002 és 2009 között követték el Londonban, és egy 2020 januárjában készült jelentéshez kapcsolódnak. “A nyomozás folyamatban van, a Central Specialist Crime szakembereinek vezetésével” – tette hozzá a Met.

A konzervatív párt szóvivője elmondta: “Az érintett képviselő fel lett szólítva, hogy ne menjen a parlament területére, amíg a vizsgálat folyamatban van. A vizsgálat lezárulásáig nem szeretnénk az eset kapcsán többet mondani.”

Úgy tudni, a konzervatívok csak a rendőrségi nyomozás befejezése után döntenek arról, hogy a gyanúsítottat felfüggesztik-e pozíciójából. A sok embert sokkoló letartóztatásra azt követően került sor, hogy a Parlamentben számos szexuális visszaéléssel kapcsolatos panasz és vádemelés látott napvilágot.

Várhatóan körülbelül 15 parlamenti képviselőt vizsgál meg a független felügyelet, amely a zaklatással vagy szexuális visszaélésekkel kapcsolatos vádakat vizsgálja az elmúlt években. A hónap elején a Parliament’s Independent Complaints and Grievance Scheme (ICGS) azt írta a képviselőknek, hogy 2020 júliusa és 2021 júniusa között 15 eljárás indult parlamenti képviselők ellen, hozzátéve: „Idén eddig hasonló tendenciát látunk a nyilvánosságra hozatalok terén.”

A végleges számot a következő hónapokban teszik majd közzé az ICGS éves jelentésében, de ez önmagában nem részletezi, hány parlamenti képviselő ellen tettek panaszt.  Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után