A weboldal, ami egy speciális számítógépes algoritmus segítségével talál olcsóbb vonatjegyeket, alig tud megküzdeni az oldalukra özönlő kíváncsi embertömeggel.

train_2881236b

A weboldal egy speciális módszert használ, melynek neve „ticket splitting”, vagy jegy felosztás, aminek a segítségével jóval olcsóbbra jön ki az utazásunk végösszege. Ezek az akciók rendszerint nincsenek az emberek tudtára hozva, nehogy mindenki tömegesen ezt a variációt vegye igénybe.

A rendszer úgy működik, hogy lehetővé teszi az út feldarabolását kisebb részegységekre. A dolog szépsége, hogy a sok kicsi sokszor kevesebbe kerül, mint a teljes úthossz egyben történő megvásárlása.

Egy Manchester – London út vonattal oda és vissza £270 is lehet, míg ezen rendszer segítségével £179.50-ből is megúszhatjuk, ami azért lássuk be, elég méretes különbség.

A hírek mindössze pár napja kezdtek terjedni a weboldalról, de annyi érdeklődő próbálta használni a rendszert, hogy korlátozniuk kellett az oldalra egyszerre belépők számát.

„Sajnáljuk, ha éppen nem tudtok belépni az oldalunkra, limitálnunk kellett az egyszerre az oldalon lévők számát a hatalmas kereslet miatt, de már költöztetjük is az oldalt új szerverre” – írta ki a cég a twitter oldalára.

A cég (TrainSplit.com), állítása szerint átlagosan 22%-ot tud spórolni az utazóknak utazásonként.

A kikötés csak annyi, hogy olyan vonatra kell felszállni, ami minden olyan megállóhelyen meg is áll, ahol az egyik jegyünk véget ér és egyben a másik kezdődik. Leszállni és újra felszállni persze nem kell.

Jelenleg ez a módszer szabályos, de a vasúti vállalatok (nem meglepő módon) lobbiznak ellene. Egészen idáig a weboldalukat mindössze 20-30 ember vette igénybe naponta.

A cég alapítói elárulták, hogy a szolgáltatást szeretnék kiterjeszteni a metróvonalakra is.

„Az alapvető gondolat az volt, hogy a bennfentes információkat elérhetővé tegyük az átlagemberek számára is. Nem akarom azt látni, hogy az emberek többet fizetnek, mint amennyit kellene.” – nyilatkozta Mr. Richardson, társalapító a The Sunday Timesnak.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://www.standard.co.uk/news/transport/tool-that-finds-secret-train-fare-bargains-struggles-to-cope-with-demand-after-word-gets-out-10065333.html