Online korlátozások Angliában a Tescoban és az Asdában, a vásárlók kényeztetése az Aldiban 1

Míg a Tesco korlátozza az online vásárlókat a karácsonyi rohanás közepette és az Asda egyenesen lehetetlenné teszi az online előre foglalást az ünnepek alatt, az Aldi felismerte az internetes vásárlás előnyeit.

Online korlátozások Angliában a Tescoban és az Asdában, a vásárlók kényeztetése az Aldiban 3

Tegnap a Tesco elnézést kért online vásárlóitól, akik nem tudtak vásárolni a weboldalukon. A szupermarket úgy igyekszik megbirkózni a karácsonyi foglalások iránti nagy kereslettel, hogy online sorbanállási rendszert vezetett be. Természetesen a vásárlók egy része kritizálta a rendszert, a bolt pedig elnézést kért.

“Sajnáljuk, ha a dolgok valamivel tovább tartanak, mint általában” – mondta a Tesco Twitter-fiókjában.”Jelenleg nagyon sok ügyfél használja weboldalunkat és alkalmazásunkat.”

Az egyik Tesco-ügyfél a Twitteren fejezte ki elégedetlenségét: ” 3 kisgyermekünk van, és mindketten teljes munkaidőben dolgozunk. Próbálom elindítani a gyerekeket reggel a suliba, ehelyett már egy órája online állok sorba!”

A Tesco később nyilatkozatot adott ki, mondván, hogy késő reggelre eltávolították az online sorbaállási rendszert ugyanakkor hozzátették, hogy “Ma reggel nagy mennyiségű forgalmat tapasztaltunk, ezért ideiglenesen muszáj volt korlátozni az online vásárlók számát. “

Mindeközben az Asda ellehetetleníti a rendszeres online vásárlói ügyintézését. Azok, akik ismétlődően, heti rendszereséggel előre lefoglalt időpontban intézik online bevásárlásaikat azzal kellett szembesüljenek, hogy a karácsonyi ünnepek alatt erre nem lesznek képesek.

Másfél hete emailben tájékoztatta ugyanis ügyfeleit az élelmiszerlánc, hogy december 19. és január másodika között nem tudják használni előre lefoglalt, és előre kifizetett online időpontjaikat. Természetesen másik időpontra szóló “átfoglalásért” nem számítanak fel külön díjat vásárlóiknak, mégsem tudják garantálni hogy a korábban lefoglalt időpontjaikban tudnak szállítani.

Míg egyes élelmiszerláncok küzdenek a megnövekedett kereslettel, mások kihasználván az alkalmat üzleti potenciált látnak az online vásárlás bevezetésében.
Giles Hurley, az Aldi vezérigazgatója még szeptemberben úgy nyilatkozott, hogy felismerték, hogy az ügyfelek bevásárlási szokásai megváltoztak, főleg a járvány miatt, ezért alkalmazkodnak ehhez a változáshoz. Habár az üzlet korábban is árusított bizonyos termékeket online, az, hogy mostantól az élelmiszerek teljes skálája megrendelhető interneten, egy nagy előrelépésnek számít az üzletlánc esetében. 15 üzletükben ősszel vezették be az online vásárlási lehetőséget, mely nagy sikernek örvend. A megnövekedett keresletre munkaerőfelvétellel is válaszolnak, ami jó hír lehet a járvány miatt munkanélkül maradt rétegeknek.      Forrás

Megosztás