£1700-ra (670 000 Ft-ra) büntették, mert nem vette fel a maszkot a buszon 1

Egy férfit több mint 1700 font pénzbírsággal sújtottak, miután két egymást követő napon megtagadta a szájmaszk viselését egy londoni buszon.

£1700-ra (670 000 Ft-ra) büntették, mert nem vette fel a maszkot a buszon 3

Frederick Adomako-Frimpong (49 éves) a kelet-londoni Stratfordból több tucat másik emberrel együtt, pénteken kellett, hogy megjelenjen a wimbledoni bíróságon, méghozzá azért, mert nem viselt arcvédőt a tömegközlekedésen való utazás alkalmával. A bíróságon elhangzottak szerint, „nem volt semmi ésszerű indoka”, hogy miért nem visel maszkot a stratfordi buszállomáson. Az úriembert ezek után a következő napon ismét megállította a Transport for London (TfL) személyzete. A két szabálysértésért összesen 1710 font bírságot kapott, miután nem fizette be 28 napon belül a 100 fontos fix büntetését.

Egy másik pórul járt személy a 30 éves, Westminsteri származású Sarian Kamara volt, akinek 194 fontot kellett fizetnie, annak ellenére, hogy állítása szerint, a buszhoz való futás közben ejtette el a maszkját. Miután maszk nélkül felszállt a járműre, a várandós háromgyermekes anyának egy a buszon utazó másik utas adott valamit amit az arca elé tudott helyezni, de a TfL alkalmazottja közölte vele, hogy ennek ellenére is megbüntetik. Kamara azt állította, hogy terhessége miatt „mentesül” a maszkviselésre vonatkozó szabályok alól.

Egy harmadik személyt, a 20 éves liverpooli Akam Rostamit szintén megbüntettek a maszk hiánya miatt, ő tolmácson keresztül közölte a bírósággal, hogy nem tud angolul, ezért nem is volt tisztában a maszkokra vonatkozó szabályokkal.

Mindeközben egy fodrászszalon tulajdonosát, aki tagadja a koronavírus létezését, 3000 font pénzbírságra ítélték, mert a második országos lockdown alatt nem volt hajlandó bezárni vállalkozását. A Kirkleesi helyi önkormányzat tisztviselői a hét elején 1000 font pénzbírsággal sújtották Sinead Quinnt, miután figyelmen kívül hagyta a december 2-ig érvényben levő korlátozásokat, és újranyitotta szalonját, a Quinn Blakey Hairdressing-et Oakenshaw-ban, a nyugat-yorkshire-i Bradford közelében.

koronavírus büntetés

További 2000 font bírságot szabtak ki rá csütörtökön, miután újra nem volt hajlandó bezárni üzletét. A Kirklees-i önkormányzat szerint a szalon nyitva tartása “önző és felelőtlen” cselekedet volt így a világjárvány közepette – de Quinn azt mondta a rendőrségnek, hogy nem fogadja el a bírságot, mivel nem látott “bizonyítékot” a Covid-19 létezésére.

Az újabb országos szintű lezárás sajnos emberek millióit frusztrálja, rengeteg vállalkozást tesz tönkre, és sokan vesztik el a munkájukát miatta Nagy-Britannia szerte. Egyelőre azonban december 2-ig akármennyire is nehéz, mindenkinek be kell tartani a kormány által bevezetett szabályokat, amelyek célja a koronavírus terjedésének megállítása. Sajnos amennyiben a helyzet nem kezd gyorsan javulni, ha a brit kormány úgy látja jónak, akár meg is hosszabbíthatja a lockdown időtartamát.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után