A Bajner Bálintot soriban tudó Notts County angol harmadosztályú csapat kedden a Leyton Orient csapatával mérte össze tudását. A mérkőzés egyetlen gólját a 24 éves magyar támadó szerezte, amelyet a helyszínen 100 magyar szurkoló is megünnepelt.

foci 1

A Notts County csapatánál számítottak magyar szurkolókra, a London külvárosában rendezett mérkőzésen.
A történet közel sem arról szólt (kezdetben), hogy egy igazán tehetséges magyar futballistáról lenne szó. A Borussia Dortmund „B” csapatában is játszó magyar támadó egy igen arrogáns nyilatkozata után vált a magyar troll szurkolók kedvenc múzsájává.

A Notts County nem is sejtette mekkora celebet igazolt le január 20-án. Már az átigazolás napján rengeteg üzenettel és oldal kedveléssel kezdődött a Notts facebook oldalának bombázása.

https://www.youtube.com/watch?v=hZWuKFuklsE

A magyar IP címekről érkezett adatokat először a klub letiltotta az oldaláról. Később átgondolták a dolgot és rájöttek, hogy a klubnak csak jót tesz, ha még egy közép-európai országban is mindenki róluk beszél.
Szoros kötelék alakult ki a klub vezetése és a magyar szurkolók között. Később már magyar nyelven is posztolt a klub. Akárcsak a 0:1 – el végződő meccs után.

foci 2

A keddi meccsel kapcsolatban a Notts menedzsere Shaun Derry azt nyilatkozta, hogy a sors akarta, hogy Bálint magyar szurkolók előtte szerezze meg első gólját a csapatban. Olyan érzésem volt, mintha Magyarország ott lett volna a stadionban.
Az edző szerint Bálint büszke lehet arra, hogy ilyen sokan buzdították a meccsen.

A klub, hivatalos facebook oldalán másnap egy magyar szurkolókról készült képre cserélte borítóképét.

foci 4

Sokan még mindig poénból posztolnak Ádámról képeket, vagy szólnak hozzá sikerekhez a Notts oldalain, de úgy néz ki egyre többen vannak akik valóban szurkolnak a magyar fiúnak.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://vs.hu/sport/labdarugas/mintha-a-palya-egyik-szegleteben-ott-lett-volna-magyarorszag-0212#!s8

Jakab Norbert