A tervezett fegyveres támogatás és az Oroszországra terhelt politikai nyomás a felelős az ukrajnai problémákért. Ez volt a válasza Dmitrij Peszkovnak, Putyin szóvivőjének arra a Barack Obama által tett kijelentésre, mely szerint, ha Oroszország nem változtat az ukrajnai politikáján, úgy tovább erősödhet a világgazdaságtól való elszigetelődése.

A pro-Russian man holds a Russian flag behind an armed servicemen on top of a Russian army vehicle outside a Ukrainian border guard post in the Crimean town of Balaclava

Peszkov mint befolyásos Kreml tisztviselő úgy véli, Oroszországnak szándékában áll rendezni az ukrajnai válságot, de a nyugat által nyújtott fegyveres támogatás, és gazdasági elszigetelődés teszi egyre ingatagabbá az ukrán helyzetet.

Az orosz nemzetbiztonsági tanács titkára Nyikolja Patrusev állítása szerint, Oroszország még akkor is diplomáciai úton igyekszik majd megoldani az ukrán válságot, ha az USA fegyvereket szállítana Ukrajnába.

putin-helicopter_2840587k

A problémákat mindenképpen diplomáciai úton rendezni kívánó orosz első kapitány, Vjacseszav Truhacsov elmondása szerint viszont a márciusban elcsatolt Krímben és egyéb más körzetekben megkezdődtek a hadgyakorlatok, ami 600 katona és 50 harcászati eszköz aktiválását jelentette.

Az Interfax hírügynökség tájékoztatása szerint nem csak keleten, de Dél-Oroszországban is megkezdődtek a katonai gyakorlatok. Itt további, 2000-nél is több katona kezdte meg a felkészülést illetve 200 harcászati eszköznél is többet aktiváltak.

A gyakorlatok helyszínei: A volgográdi terület és határvidéke, Észak-Oszitea, Adigeföld, Dagesztán, Karacsaj-és Cserkeszföld, Sztavropoli valamint Csecsenföld.

Alekszandr Gorgyejev körzeti sajtóosztály vezető szerint Iszkander-M típusú hadműveleti rakétarendszerekkel is megkezdődött a gyakorlatozás az Amuri területen lévő keleti katonai körzetben.

Ha máskor is szeretnél friss, angliai magyaroknak szóló híreket olvasni, nyomj egy Like-ot:

[efb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/hunglia.magyarok” fb_appid=”” box_width=”500″ box_height=”185″ colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”0″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]

Csatlakozz facebook csoportunkhoz: https://www.facebook.com/groups/319485078225041/

Forrás: http://vs.hu/kozelet/osszes/a-kreml-szerint-valojaban-ok-akarjak-a-beket-es-a-nyugat-a-haborut-0210#!s3

Jakab Norber