Nyilvánosságra hozták Károly király megkoronázásának dátumát 1

A legfrissebb hírek szerint III. Károly királyt várhatóan 2023. június 3-án, a Westminster Abbey-ben koronázzák majd meg egy látványos ceremónia keretein belül.

Nyilvánosságra hozták Károly király megkoronázásának dátumát 3

A hivatalos bejelentés előtt a kormány tisztviselői állítólag még a koronázási ünnepség terveit készítik elő, amelyre nagyjából 70 évvel édesanyja, II. Erzsébet királynő megkoronázása után kerül sor. Az esemény az új uralkodó uralmának hivatalos kezdetét jelző ünnepségsorozat részét képezi majd annak ellenére, hogy Károly egyébként már szeptemberben, édesanyja halála után trónra lépett.

2023 júniusában a király 74 éves lesz, ezzel ő a legidősebb korában megkoronázott személy a brit történelemben. Feleségével, a Queen Consorttal, Camillával együtt koronázzák majd meg. A megélhetési költségek válsága miatt, amely sokakat érint az Egyesült Királyságban, a koronázás várhatóan egy a költségek tekintetében „karcsúsított” ceremónia lesz, elkerülve a fényűzést (már amennyire lehet).

Egy magát megnevezni nem kívánó forrás azt mondta a Daily Mirrornak, hogy az esemény „rövidebb, kisebb és olcsóbb lesz”, mint a királynőé volt 1953-ban.

„A király nagyon is tisztában van a britek nehézségeivel napjainkban, ezért az a kívánsága, hogy bár a koronázási szertartás bizonyos szempontból hű kell maradjon a múlt régóta fennálló hagyományaihoz, egyúttal fontos az is, hogy a monarchia alkalmazkodjon a modern világ aktuális helyzetéhez.” – magyarázta a forrás.

„A király régóta egy egyszerűsített vagy karcsúsított monarchia megvalósításának a szószólója, és ez a projekt minden bizonnyal elmondható, hogy megfelel ezeknek az elképzeléseknek. Már beszélt arról is egyébként, hogy szeretné folytatni édesanyja örökségét, és ez magában foglalja azt is, hogy szívén viseli a hétköznapi emberek sorsát, és amin ők keresztül mennek.”

A király megerősítette, hogy esküt tesz az anglikán egyháznak a koronázásán, de világossá tette, hogy egy olyan Nagy-Britannia élén akar állni, amely minden vallást egyformán tiszteletben tart. Egyelőre még megbeszélés tárgyát képzi, de elképzelhető hogy valamelyik napja az ünnepségnek hivatalosan is munkaszüneti nappá lesz nyilvánítva!       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után