Hivatalos figyelmeztetés! A gázellátás hiánya miatt a télen akár háromórás áramszüneteket is bevezethetnek, és fizetnének, hogy elektromos készülékeinket csúcsidőn kívül használjuk Nagy-Britanniában 1

Fizetnének a háztartásoknak azért, hogy a csúcsidőn kívül használják a mosógépeiket vagy töltsék elektromos autóikat, ugyanis a National Grid arra figyelmeztetett, hogy idén télen tervezett háromórás áramszüneteket is bevezethetnek a szigetország egyes részein a gázhiány miatt.

Hivatalos figyelmeztetés! A gázellátás hiánya miatt a télen akár háromórás áramszüneteket is bevezethetnek, és fizetnének, hogy elektromos készülékeinket csúcsidőn kívül használjuk Nagy-Britanniában 3

Az elektromos hálózatért felelős szervezet arra figyelmeztetett, hogy a tavalyi évben az Egyesült Királyságban előállított villamos energia 40 százalékát kitevő gáz hiánya miatt egyes területeken háromórás szándékos áramszüneteket rendelhetnek el a házak és épületek fűtésének védelme érdekében.

Az Országos Villamosenergia Hálózat üzemeltetőjének idei téli alapeseti forgatókönyvében az áramellátás várhatóan elegendő és az elmúlt évekhez hasonló lesz. Ám az ukrajnai orosz inváziót követően az európai energiaellátásra váró „kihívásokkal teli” tél fényében a hálózatüzemeltető azt is vizsgálja, mi van akkor, ha nem tudnak elegendő áramot importálni Európából, és nem lesz elegendő gázellátás.

A Franciaországból, Belgiumból és Hollandiából származó import kiesésének kompenzálására két gigawattnyi széntüzelésű erőmű áll készenlétben, amelyeket szükség esetén be lehet kapcsolni a kereslet kielégítésére.

Arra biztatják az embereket, hogy jelentkezzenek be az áramszolgáltatójuknál egy olyan rendszerbe, amely pénzt fizet vissza a számláikból, ha az áramkimaradások elkerülése érdekében az energiafelhasználásukat csúcsidőn kívülre optimalizálják.

Ez azt jelentheti, hogy éjszakára indítjuk csak be a mosogatógépet vagy a mosógépet, vagy csúcsidőn kívül töltjük az elektromos autónkat, azzal tulajdonképpen pénzt kereshetünk. Ezen túlmenően a nagyobb vállalkozásoknak pedig fizetnének az energiafelhasználás csökkentéséért, például az energiafelhasználási csúcsidejük eltolásáért, vagy csúcsidőben akkumulátorra vagy generátorra való átállásért.

A „keresleti rugalmassági szolgáltatás” novembertől márciusig fog működni a tervek szerint. Arra számítanak, hogy ezzel 2 GW energiamegtakarítás érhető el, hogy ezzel egyensúlyba kerüljön a kereslet és a kínálat.

Az ESO vállalati ügyekért felelős igazgatója, Jake Rigg a következőket mondta: „A keresleti rugalmassági szolgáltatás az első a maga nemében, és egy intelligens módja annak, hogy a regisztrált fogyasztók és vállalkozások pénzt takarítsanak meg. Ha a kora esti csúcs helyett éjszaka kapcsolja be a mosógépet vagy más elektromos készülékeket, azzal visszakaphat majd egy kis pénzt…”

A rendszer bevezetése nélkül előfordulhatnak olyan napok, amikor nagyon hideg van és szélcsend – nagy keresletet és alacsony szélenergia-szintet eredményezve –, amikor potenciálisan szükség lenne bizonyos ügyfelek ellátásának korlátozott időszakra történő megszakítására – áll a National Grid ESO téli előrejelzésében.

Az ESO arra is felhívta a figyelmet, hogy ha nem lesz elegendő gáz az ország erőműveinek folyamatos üzemeltetéséhez januárban, az arra kényszerítheti az elosztókat, hogy a nap folyamán három órára lekapcsolják a háztartások és a vállalkozások áramellátását. Azt mondták, hogy az áram nélkül maradók száma attól függene, hogy hány erőművet kényszerülnének leállítani.

A téli kilátásokra reagálva a kormány szóvivője azt mondta: „Az Egyesült Királyság biztonságos és jól felszerelt energiahálózattal rendelkezik. Biztosak vagyunk azon terveinkben, hogy ezen a télen a forgatókönyvek teljes skálája esetén meg tudjuk védeni a háztartásokat és a vállalkozásokat, az oroszok ukrajnai illegális háborúja közepette is.”      Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után