Nagyszerű hírek, végre növekedésnek indult a brit gazdaság, ráadásul a vártnál is nagyobb ütemben 1

Az Egyesült Királyság gazdasága a vártnál is gyorsabban nőtt májusban, mivel több vásárló tért vissza az üzletekbe, és az építőipari munka is kezd helyreállni a hivatalos adatok szerint.

Nagyszerű hírek, végre növekedésnek indult a brit gazdaság, ráadásul a vártnál is nagyobb ütemben 3

A Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS) jelentése szerint a bruttó hazai termék (GDP) 0,4 százalékkal nőtt májusban, meghaladva a 0,2 százalékos növekedési előrejelzéseket. Áprilisban nem volt növekedés, mivel a csapadékos időjárás visszavetette a fogyasztói költekezéseket. Az ONS gazdasági statisztikai igazgatója, Liz McKeown így nyilatkozott:

„A gazdaság erőteljesen nőtt májusban, az összes fő szektor növekedést mutatott. Sok kiskereskedő és nagykereskedő jó hónapot zárt, kezdenek egyenesbe jönni a gyenge áprilisi teljesítmény után. Az építőipar majdnem egy éve a leggyorsabb ütemben nőtt a közelmúltban tapasztalt gyengélkedés után, a lakásépítés és az infrastrukturális projektek fellendítették az ipart.”

Áprilisban a GDP stagnált a csapadékos időjárás miatt, miután márciusban 0,4 százalékos havi növekedést mutatott , a Nemzeti Statisztikai Hivatal adatai szerint. A növekedést szinte teljes egészében a szolgáltatási szektornak köszönhető, az IT, valamint a szakmai és tudományos ágazatok gyorsan növekedtek.

Január és március között az Egyesült Királyság GDP-je 0,7 százalékkal nőtt. Ez a növekedés azt eredményezte, hogy az Egyesült Királyság gazdasága kilábalt a 2023 második felében bekövetkezett recesszióból. Júniusban az infláció is visszaesett a 2 százalékos célértékre, először közel három év után.

Az új adat azt jelentette, hogy az infláció először érte el a Bank of England célértékét 2021 júliusa óta, mielőtt a megélhetési költségek válsága miatt az infláció 40 éve nem látott szintekre emelkedett.

Az infláció csökkenésével a Bank of England akár már a jövő hónapban megkezdheti a kamatcsökkentést, ami megkönnyebbülést és reményt adhat a meredeken emelkedő jelzáloghitel-költségekkel szembesülő háztartások millióinak.

A Munkáspárt választási sikerei után az első héten a pénzügyminiszter, Rachel Reeves megígérte, hogy újjáéleszti a gazdaságot. Az új kormány „nemzeti küldetésévé” tette, hogy a G7 országai közül Nagy-Britannia fenntartható növekedése érje el a legmagasabb értéket.

Ms Reeves elmondta: „A gazdasági növekedés biztosítása a nemzeti küldetésünk, és nincs vesztegetni való időnk. Ezért már ezen a héten megtettem azokat a sürgős lépéseket, amelyek szükségesek gazdaságunk alapjainak helyreállításához, hogy újjáépítsük Nagy-Britanniát és jobbá tegyük az ország minden részét. A nemzeti megújulás évtizede ezennel elkezdődött.”   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után