Nagyszerű hír a koronavírusos megbetegedések számát illetően Nagy-Britanniában 1

A legfrissebb statisztikai adatok szerint a naponta regisztrált új koronavírusos fertőzöttek száma mostanra már kevesebb, mint 24. A helyettes országos tisztifőorvos pedig arról számolt be, hogy a koronavírus miatt kórházi ellátásra szorulók száma is stabil, csökkenő tendenciát mutat, ami nagyszerű hír a Nagy-Britanniában élők számára.

Nagyszerű hír a koronavírusos megbetegedések számát illetően Nagy-Britanniában 3

Az Public Health England és a Cambridge-i Egyetem kutatásai szerint a főváros területén az “R” reprodukciós ráta mostanra kb. 0,4-re csökkent, a kijárási korlátozás bevezetése előtti kb. 2,8-as értékhez képest. A cambridge-i MRC Biostatisztikai Egység szerint jelenleg Londonban a legalacsonyabb az „R” mutatószám értéke, ami nagyszerű hír pláne annak tükrében, hogy nem olyan rég a kórházi ellátást igénylők aránya itt volt a legmagasabb.

Az „R” szám az úgynevezett reprodukciós ráta, vagyis egyszerűbben megfogalmazva: egy koronavírussal megfertőződött ember átlagosan hány másikat fertőz meg, mielőtt meggyógyulna. Ha ez az érték 1-nél nagyobb, akkor folyamatosan nő a fertőzöttek száma, ha kisebb, akkor pedig csökken. Természetesen a kormány továbbra is figyeli ezt a mutatószámot, és a cél, hogy innentől kezdve stabilan 1 alatt tartsák.

A kutatás kimutatta, hogy minden tíz fertőzött ember átlagosan négy további személyt fertőz már csak meg. Az új koronavírusos esetek száma a fővárosban jelenleg durván 3,5 naponként feleződik, és a Telegraph jelentése szerint jelenleg kevesebb mint 24 új személy kapja már csak el a vírust naponta.

A felmérések szerint jelenleg az ország északkeleti régiójában és Yorkshire területén a legmagasabb az „R” szám értéke, azonban itt is 1 alatt marad (kb. 0.8). Az országnak ezen a részén összesen nagyjából 4300 új fertőzött van naponta. Országos szinten elmondható a Cambridge-i Egyetem adatai alapján, hogy szerencsére a reprodukciós ráta már hosszabb ideje stabilan 1 alatt van. Ami szintén jó hír, hogy a miniszterelnök pont ezt tűzte ki célul, mint egyik feltételt ahhoz, hogy a kijárási korlátozás feloldása illetve lazítása megkezdődhessen.

A napi Downing Street-i sajtótájékoztató során tartott beszédében, Jonathan Van-Tam professzor azt is elmondta, hogy a kórházakban a koronavírusos betegek száma szintén stabil csökkenő tendenciát mutat. Elmondása szerint „csak az elmúlt hét során 14% -kal csökkent a járvány miatt kórházban levő személyek száma, ami szintén azt mutatja, hogy a dolgok jó irányba haladnak”. A világ számos országa megkezdte mostanra a járvány miatt bevezetett óvintézkedések és korlátozások fokozatos feloldását, azonban nem csoda, hogy a legtöbb helyen csak apró lépésekben teszik ezt, ugyanis a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma mostanra világszinten elérte a 4.4 milliót, az áldozatok száma pedig már 300 ezer fölött van.       Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után