Nagyszerű hír, a brit gazdaság elkerüli a recessziót, sőt 2 éve nem növekedett ilyen gyorsan 1

Yael Selfin, a KPMG UK vezető közgazdásza szerint az év hátralévő részében folyamatos növekedés várható, és “a legrosszabb részén a brit gazdaság már túl van”. Azt mondta, a csökkenő infláció és az emelkedő bérek segítettek “helyreállítani a háztartások jövedelmében okozott károk egy részét, és támogatták a háztartások fogyasztását”.

Nagyszerű hír, a brit gazdaság elkerüli a recessziót, sőt 2 éve nem növekedett ilyen gyorsan 3

Az életszínvonal csökkenésére az egy főre jutó GDP mutatott rá, amely két év után először emelkedett az első negyedévben, 0,4%-kal, de 0,7%-kal így is alacsonyabb, mint egy évvel korábban. Január és március között a gazdaság egyik területe, aminek nem nagyon ment, az az építőipar volt. A hivatalos adatok szerint 0,9%-kal zsugorodott, bár ez előrelépés a tavalyi év utolsó három hónapjában tapasztalt meredekebb visszaeséshez képest. Azonban az egyik terület, amely növekedett, a javítás és karbantartás volt ami 0,3%-os növekedést mutatott.

Az ONS szerint anekdotikus bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a lakóközösségek több pénzt fektettek a javításokba, “olyan problémák megoldására, mint például az abból adódó nedvesség és nyirkosság, hogy a bérlők kevesebb fűtést használnak a magasabb megélhetési költségek miatt”.

A brit gazdaság a hivatalos adatok szerint idén január és március között 0,6%-kal nőtt, vagyis az Egyesült Királyság nincs recesszióban. Az Országos Statisztikai Hivatal (ONS) szerint a GDP 0,6 százalékos növekedése azt jelenti, hogy a gazdaság az elmúlt két évben a leggyorsabb ütemben nőtt.

Az ONS szerint 2024 első negyedévében a növekedés „erősebb” volt a vártnál, és az olyan szolgáltatások, mint a kiskereskedelem, a tömegközlekedés, a fuvarozás és az egészségügy járultak hozzá a növekedéshez a legnagyobb mértékben.

Jeremy Hunt, brit pénzügyminiszter szerint a számok “biztatóak” és “azt jelzik, hogy jó úton járunk”.

Rishi Sunak, brit miniszterelnök szerint a gazdaság helyzetét illetően “végre fordult a kocka”, miután a hivatalos adatok azt mutatták, hogy az Egyesült Királyság az év elején kilábalt a recesszióból.

“A gazdaság végre elkezd helyreállni, fordul a kocka. A mai hírek is ezt bizonyítják. Tudjuk, hogy sok ember számára még mindig nehéz a helyzet, de a tervünk működik, és ezért továbbra is ragaszkodnunk kell hozzá.” – írta Mr. Sunak az X-en.    Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után