Nagyot emelkedett az átlagfizetés Nagy-Britanniában, és elképesztő sok a betöltetlen pozíció (friss adatok) 1

A legfrissebb hivatalos adatok szerint az üres, betöltésre váró pozíciók rekord magas értéket értek el, miközben az Egyesült Királyság munkaerőpiaca egyre inkább kezd fellendülni.

Nagyot emelkedett az átlagfizetés Nagy-Britanniában, és elképesztő sok a betöltetlen pozíció (friss adatok) 3A betöltésre váró munkahelyek száma a júliusig tartó három hónapban elérte a 953 ezret – közölte nem olyan rég a Nemzeti Statisztikai Hivatal (ONS). A munkanélküliségi ráta 4,7% -ra módosult az utóbbi három hónapban, míg az átlagos fizetés éves növekedése 7,4% volt a szigetország területén. Az ONS azonban arra figyelmeztetett, hogy ne gondoljuk túl ezt az igen jelentősnek mondható emelkedést.

Jonathan Athow, az ONS statisztikusa a BBC -nek elmondta, hogy bár az átlagfizetés emelkedése “már régóta nem volt ilyen jelentős”, ne felejtsük el, hogy a tavalyi évhez viszonyítunk, amikor emberek milliói voltak furlough-n, és ezért nem kapták meg a teljes bérüket. Rengetegen voltak, akik a fizetésüknek csak a 80%-át kapták, és emellett sok alkalmazottnak pedig a heti ledolgozott óráinak a számát csökkentették. Ezek pedig együttesen csökkentették az országos átlagfizetés értékét, tehát a mostani növekedés egy része annak köszönhető, hogy az átlagfizetés értéke tavaly volt a megszokottnál alacsonyabb.

Az ONS kimutatása szerint az alkalmazotti státuszban lévők száma 182 ezerrel nőtt június és július között, bár a 28,9 millió fő még mindig 201 000 -rel alacsonyabb érték, mint amennyi a járvány előtt volt. A foglalkoztatottak száma így több mint félmillióval nőtt az elmúlt három hónap alatt, és ezzel visszanyerte a járvány kezdetén tapasztalt esés mintegy 80%-át.

Nagyot emelkedett az átlagfizetés Nagy-Britanniában, és elképesztő sok a betöltetlen pozíció (friss adatok) 4

Ollie Brightman, a bristoli digitális marketing ügynökség társtulajdonosa elmondta, hogy ő például (sok más céghez hasonlóan) a nagy munkaerő hiány miatt nehezen tud munkatársakat toborozni. John Parmenter, egy hertfordshire -i asztalosmester ezzel párhuzamosan arról számolt be, hogy a szakmunkások iránti kereslet pedig rettentően megemelkedett. Órabére átlagosan 19 fontról 25 – 30 fontra emelkedett az elmúlt hónapokban. Az 53 éves férfi azt nyilatkozta, hogy “szinte óránként” hívják az ügynökségek.

A furlough rendszer szeptember végével fog megszűnni a tervek szerint. Ruth Gregory, a Capital Economics vezető brit közgazdásza azt mondta, hogy a munkaerőpiac legfrissebb adatainak csillapítaniuk kellene a félelmeket, miszerint a kormányzati támogatási intézkedések megszűnése magasabb munkanélküliséget eredményezhet.

Ezek a mostani adatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiac erőteljes fellendülésben van, a gazdaság újra beindul, és a furlough rendszer eközben fokozatosan megszűnik. A foglalkoztatottak száma emelkedik, a munkanélküliség csökken, és Rekordszámú betöltetlen állás van számos ágazatban. A brit pénzügyminiszter maga is ígéretesnek nevezte az adatok alakulását.                   Forrás

HUNPARCEL MÁR 2013-ÓTA. KÖLTÖZTETÉS ANGLIA ÉS MAGYARORSZÁG KÖZÖTT MINDKÉT IRÁNYBA, HETENTE, CSOMAGSZÁLLÍTÁSOK MÁR £33-TÓL WWW.HUNPARCEL.COM

Magyar Ügyvéd Angliában – Kártérítési Igények Személyi Sérüléses Balesetek Vagy Orvosi Műhibák Után